lauantai 2. tammikuuta 2021

Käsityövuosi 2020

Vuosi 2020 oli käsitöiden osalta varsin tuottelias vuosi. Sain valmiiksi yhteensä 37 työtä ja lankaa kulutin 8259g. Tällä lankamäärällä sain aikaiseksi:

- 10 paria sukkia

- 10 puseroa tai villatakkia

- 6 pipoa

- 5 huivia

- 2 peittoa

- 2 paria lapasia

- 1 kauluri

Näiden lisäksi tein maton, johon kului 3689g ontelokudetta. 

Erityisen ilahtunut olen puseroiden ja villatakkien suuresta määrästä. Ja mikä parasta; olen myös käyttänyt näitä ahkerasti vuoden aikana!


Aikamoisen tornin näistä paidoista saa tehtyä:


Ja torni senkun kasvaa, kun siihen lisätään vielä huivit:


Näitä kuvia katsellessa ihmettelen, mitä minun värimaulleni on tapahtunut! Kuvittelin tykkääväni melko voimakkaista väreistä, mutta nämä valmistuneet työt ovat varsin hillittyjä.

Vaikka langan kulutus oli melko suurta, niin lankavarastoni kummallisella tavalla kasvoi! Kasvua oli kokonaiset 9070g. Olen siis ahkerasti tukenut lankakauppiaita ja tuskinpa tähän tänäkään vuonna tulee muutosta, vaikka syytä ehkä olisikin. 


Viime vuodelle en asettanut neuletavoitteita, mutta sen sijaan tein neulebingon. Tein siitä todella haasteellisen ja loppujen lopuksi onnistuin saamaan vain yhden bingon. Toisenkin olisin saanut, jos olisin tehnyt solmupannan, josta taisin haaveilla koko vuoden. Ehkäpä teen sen tänä vuonna, kun minun ei ole "pakko" sitä tehdä. 

Neulebingo on ideana kiva, mutta vuoden aikana huomasin, että se tuo tietynlaisen paineen, vaikka siihen yrittäisi suhtautua rennosti. Välillä tuli tunne, että en voi tehdä tiettyjä asioita, koska ne eivät ole bingossa mukana. Sen lisäksi vuoden alussa on ihan mahdotonta tietää, mitä ihania malleja tullaan vuoden mittaan julkaisemaan.

Tänä vuonna aionkin suhtautua rennosti käsityöasioihin. Filosofiani voisi tiivistää näin:

Osta lankaa, jos siltä tuntuu!

Voit milloin vain aloittaa uuden neuletyön!

Loistavaa, jos saat työn valmiiksi, mutta ei haittaa, vaikka se olisi keskenkin!

Hypistele ja ihastele lankavarastoasi!

Hauska nähdä, millainen vuodesta tulee näitä lauseita noudattamalla. Minkälaisia mietteitä sinulla on tämän alkaneen neulevuoden suhteen?

Tänään minua ilahdutti: Luin vuoden 2020 aikana 80 kirjaa. Jos tarkkoja ollaan, niin suurimman osan kirjoista kuuntelin. Äänikirjat ja käsityöt on mainio yhdistelmä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti