tiistai 12. tammikuuta 2021

Alize-sukat

 

ALIZE-SUKAT
Lanka: Alize Superwash 71g
Puikot: 2.5mm

Löysin kirppikseltä tämän ihanan pirteän raitalangan. Itse asiassa ostin samalta myyjältä muitakin sukkalankoja, sillä niitähän aina tarvitaan.


Näihin sukkiin opettelin tekemään ranskalaisen kantapään. Sellainen oli myös Snippet-sukissa, mutta silloin etenin ohjeen mukaan kerros kerrokselta, enkä oikein sisäistänyt ranskalaisen kantapään ideaa. Eihän se ole vaikea tehdä, mutta hieman keskittymistä se kuitenkin vaati.


Neuloin sukat vahingossa 2.5mm puikoilla, vaikka tarkoitus oli käyttää 2.25mm. Olin nimittäin laittanut puikot väärään pakkaukseen. Mukavan napakat sukat tuli tosin tälläkin koolla.

Tänään minua ilahdutti: Tänään on satanut koko päivän lunta ja nyt täällä etelässäkin on vihdoinkin talvi! Viime "talvena" ei tarvinnut ottaa edes lumikolaa esille.

5 kommenttia:

  1. Raidottuvien lankojen neulominen on koukuttavaa; haluaa katsoa vielä seuraavan raidan ja seuraavan. Perussukat on kengissä ohuina kivat. Jälkikasvulleni kelpaa niin paljon kuin viitsii tikuttaa. Olen nyt neulonut muutaman ranskalaisen, mutta useimmin sitä tekee automaattisesti saman vanhan, minkä on lapsena oppinut.

    Keski-Suomessa on lunta kyllä ollut, tosin lyhyemmän aikaa kuin esim parikymmentä vuotta sitten.Nyt on tosi kylmää kun on pakkasta ja tuulee.Tulee lapsuus ja nuoruus mieleen rannikolla, kun aina tuuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, perussukat on ihan parhaita. Hauska kuulla, että sun tekemille sukille noin kova menekki!

      Poista
  2. Voi kuinka kauniit sukat tulee tuosta raitalangsta!

    VastaaPoista