maanantai 28. syyskuuta 2020

Linka Neumann: Norjalaisia villapaitoja

NORJALAISIA VILLAPAITOJA
Linka Neumann
WSOY
Arvostelukappale

Linka Neumann on töissä norjalaisessa hoitokodissa, jossa kaikki neulovat - sekä potilaat että hoitajat. Lapsuudessaan Linka oli neulonut vain yhden kaulahuivin, mutta muiden innoittamana hänkin innostui neulomisesta. 


Erämaa on ensimmäinen paita, jonka Linka on suunnitellut ja samalla se on myös hänen suosituin mallinsa. Mallista on olemassa myös villatakkiversio.Kansikuvan ihana villapaita on tehty Álafosslopi-langasta. Se on lankana niin paksua, ettei sitä voi juurikaan käyttää muualla kuin ulkona. Onneksi monesta kirjan mallista on olemassa myös ohuempi versio.


Tässä lankana on Rauma 3-tr strikkegarn, jossa neuletiheys on 22s/10cm. Tyttäreni innostui tekemään tämän puseron ja tässä linkki hänen Instagramtiliinsä.

Kirjan kuvitus on uskomattoman kaunis. Katsokaapa vaikka näitä aukeamia:
Olen jo pitkään haaveillut neulovani itselleni joulupaidan. Tämä malli olisi siihen juuri sopiva!


Pyhiinvaeltaja-paita eroaa tyyliltään muista kirjan neuleista. Etenkin tuo ruskean ja turkoosin yhdistelmä miellyttää minua kovasti.


Kirjan ainut malli, jossa ei ole kirjoneuletta, on Myrsky. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämäkin malli näyttää kauniilta.


Linka Neumannilla on kaksi koiraa, jotka usein esiintyvät myös hänen upeissa Instagramkuvissaan

Instagramista huomasin, että häneltä on juuri ilmestynyt toinenkin neulekirja, mutta sitä ei ole ainakaan vielä suomennettu.

Tänään minua ilahdutti: Islantilaisneuleiden rinnalle on tullut norjalaisneuleiden buumi. Siitä todisteena kaksi melkein saman nimistä neulekirjaa, jotka kumpikin ovat ilmestyneet tänä syksynä.
6 kommenttia:

 1. Tuo norjalaisia villapaitoja-kirja on minun uusin tuttavuus. Langat on hankittuna juuri tuohon kansikuvan neuleeseen, mutta erilaisella värityksellä. Täytyy vielä hieman malttaa - ensin on saatava keskeneräiset valmiiksi ennen kuin annan itselleni lupaa ottaa uutta paikoille.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Minun tietojeni mukaan kuvasitaatteja saa käyttää kirja-arvostelun tai tieteellisen tekstin yhteydessä. Ohjesivuista ei tietenkään saa julkaista mitään.

   Poista
 3. Tilaisin kirjan jossa on tassupaidan täydelliset ohjeet ,löytyykö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Adlibriksella näyttäisi tuota kirjaa olevan
   https://www.adlibris.com/fi/kirja/norjalaisia-villapaitoja-9789510451717

   Poista