lauantai 12. syyskuuta 2020

Villasukkien uudet kaverit

VILLASUKKIEN UUDET KAVERIT
Kerstin Balke
Minerva
Arvostelukappale

Kerstin Balke on aiemmin tullut tutuksi sukkakirjoistaan. Tässä uusimmassa kirjassa on sukkien lisäksi muitakin asusteita.

Kirja on jaettu kuuteen eri tyyliin. Ensimmäinen on nimeltään "Joka päivä on tyylipäivä". Kuva-aukeamalta näkyy yhdellä silmäyksellä, millaisia neuleita kukin tyyli pitää sisällään.


Suosikkini tästä ensimmäisestä osiosta ovat kirjoneulepipo ja raitasukat, joissa on yksinkertaista pintaneuletta. Kirjan ohjeilla ei ole nimiä, vaan ne on nimetty "Tyyli nro 1", "Tyyli nro 2" jne.

Minun silmääni viehättää erityisesti osio nimeltä "Pelasta päiväsi tyylillä", sillä tummansinisen, punaisen ja valkoisen yhdistelmä on aina raikas ja tyylikäs. 


Nuo sydänsukat on melkeinpä pakko neuloa, sillä niin ihanat ne ovat!Yllä olevat kämmekkäät olisivat juuri nyt ajankohtaiset. Kirjoneule niissä on näyttävää, mutta luultavasti kuitenkin suhteellisen helppoa neulottavaa.Pidin kirjasta heti, kun sain sen käsiini. Nyt kun katselen näitä kuvia tarkemmin, niin huomaan suorastaan rakastavani tätä kirjaa! Kirjan koko on näppärä 23cm x17cm, kuvat ovat selkeitä, neuleiden väritys on kaunis ja ohjeet ovat mielenkiintoisia. Kirjan rakenteen täsmällisyys on myös mieleeni. Eikä minua häiritse yhtään myöskään se, ettei ohjeilla ole varsinaisia nimiä.
Raitasukat ovat väritykseltään hyvin inspiroivat. Voisin käyttää niihin viime vuoden joulukalenterista tulleita minivyyhtejä. Niiden sävymaailma on hyvin samankaltainen kuin näissä sukissa.

Viimeisessä osiossa annetaan vinkkejä siitä, miten ohjeita voi soveltaa. Myssyssä olleita kuvioita voi siirtää esimerkiksi sukkiin. Periaatteessa ihan päivänselviä asioita, mutta itselleni moinen ajatus ei useinkaan tule mieleen. 

Kirjastosta olen lainannut Balken aiemmat sukkakirjat, mutta nyt alkaa tuntumaan siltä, että nekin pitäisi hankkia itselle, sillä niin ihastunut olen tähän uusimpaan kirjaan!

Tänään minua ilahdutti: Olen innostunut neulomaan jämälankapeittoa seiskaveikan jämistä. Raskaan työpäivän jälkeen on ihana keskittyä vain siihen, minkä värisen langan valitsen seuraavaksi. Peitto on ainaoikein-neuletta, joten se ei vaadi minkäänlaista aivokapasiteettia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti