lauantai 26. syyskuuta 2020

Kaipuu-huivi


KAIPUU
Lanka: Katia Soft Lino 100g
Puikot: 3.5mm
Ohje: Kaipuu by Tiina Huhtaniemi

Ostin helmikuussa Katian Soft Linoa, joka on 100% pellavaa. Ohjeeksi valitsin Tiina Huhtaniemen suunnitteleman Kaipuu-huivin, joka on ollut minun Ravelry-jonossani jo melko kauan.Olin hyvin epäileväinen huivin suhteen neulontavaiheessa, sillä reunus kiristi aika pahasti. Luotin kuitenkin siihen, että kastelu auttaa ja niinhän se tekikin.

Lankaa jäi n. 50g, joten olisin voinut tehdä huivista isommankin. Lanka on liukuvärjättyä ja nyt kaikkein tummin sävy jäi kokonaan käyttämättä. Mitähän tuolla loppulangalla voisi tehdä?Lanka pölisi aika paljon neulottaessa (kuten pellavalla on tapana). Langan neulominen ei ollut kovin mukavaa senkään takia, että se säikiintyi helposti. Väriliuku on kuitenkin todella kaunis.

Ilmeisesti minä pidän ruskeasta pellavalangasta, sillä kun tämä huivi valmistui, niin muistin tehneeni hyvin samankaltaisen huivin neljä vuotta sitten. Silloin lankana oli Katian Lino ja ohjeena Kaihola.Tänään minua ilahdutti: Meidän koira kuvittelee ilmeisesti olevansa Viidakon Tähtönen kun hän kaivautuu kukkapenkkiin!


1 kommentti:

  1. Kaunis huivi malliltaan ja väreiltään! Huiveja olisi mukava vaihtelun vuoksi tehdä, mutta en oikein osaa niitä käyttää. Ainakaan tällaisia pitsihuiveja vaikka kauniita ovatkin.

    VastaaPoista