perjantai 13. tammikuuta 2023

The Simple Thing

THE SIMPLE THING
Lanka: Manos del Uruguay Silk Blend 83g
Puikot: 4.5mm
Ohje: The Simple Thing by Melina Brell

PetiteKnitillä on todella suosittu huvimalli nimeltä Sophie Scarf. Ohje on kuitenkin niin yksinkertainen, että en ole halunnut sitä hankkia, vaikka malli kyllä viehättää. Siksi olinkin ilahtunut, kun huomasin, että Ravelryyn oli ilmestynyt vastaavanlainen ohje ilmaiseksi.


Langaksi valitsin Manos del Uruguayn Silk Blendin, jossa on 30% silkkiä ja 70% merinovillaa. Ikää tällä vyyhdillä on jo yli 13 vuotta! On ihan mahtavaa saada näitä vanhoja lankoja vihdoinkin käyttöön.Ohjeessa kavennuksia ja lisäyksiä tehdään joka 4. kerros, mutta minä tein ne joka 8. kerros. Tällä tavoin huivista tuli juuri sopivan kokoinen.


Tänään minua ilahdutti: Minulla on kirjastossa varsin pitkä kirjojen varauslista. Ilahdun joka kerta, kun saan viestin, että kirja on noudettavissa. Tuntuu melkein samalta, kuin olisi tilannut jonkin paketin pakettiautomaattiin. Tosin sillä erotuksella, että kirjaston kirjat eivät maksa mitään!

9 kommenttia:

 1. Minulla on tuo malli myös jonotuslistalla. Kauniinsävyisen langan sait käyttöön ja se sopii malliin aivan täydellisesti. Merino+silkki ei varmaankaan kutita, eli on omiaan kaulalle.

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi ja kivan värinen ja ihanan tuntuinenkin varmaan tuo lanka. Minullakin Sophie on to do-listalla, joka aina kasvaa ja kasvaa. Jos nyt jossain välissä, kun lankaakin olen jo miettinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen huivi kyllä kannattaa tehdä, sillä sitä voi käyttää sisällä ja ulkona.

   Poista
 3. Petiten ohjeen ostin kun en viitsinyt säveltää itse. On se vaan kumma kun aina alkaa tuleen samanlaisia ohjeita kun yksi keksii niin moni matkii pienellä muutoksella.
  Sama systeemi mulla on kirjastossa ja on aina kiva hakea uutuus kirjaston hyllystä. Ja saahan kirjailija lainauksistakin korvauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä siitä, että toisten malleja kyllä matkitaan aika törkeästi. Itsekin tunnen hieman omantunnonpistoksia, kun valitsin tämän ilmaisversion.

   Poista
 4. Ihanan näköinen malli ja väri on aivan herkku.

  VastaaPoista
 5. Yksinkertainen on kaunista! Ja kaiken lisäksi myös usein ne simppelit perusneuleet on niitä, jotka jää kayttöön vuodesta toiseen. Kiitos ohjevinkistä!

  VastaaPoista