lauantai 21. tammikuuta 2023

Minun suomalaisneuleeni

MINUN SUOMALAISNEULEENI
Moreeni
(Arvostelukappale)


Minun suomalaisneuleeni -kirja on yhdeksän eri suunnittelijan teos, joka sisältää yhteensä 18 neuletta. Itse ihastuin kaikkein eniten kannessakin olevaan Kultakäki-neuleeseen jonka on suunnitellut Soile Pyhänniska. Itse asiassa hankin jo langatkin tähän ohjeeseen! Kirjan puserossa on käytetty Tukuwool Dk -lankaa, mutta minä tilasin Novitalta West Yorkshire Spinnersin lankoja.

Ihastuttava on myös Pirjo Iivosen suunnittelema Heijastus, joka on myös tehty DK-vahvuisesta langasta.


Niina Laitisen malli Loisto on tehty Novitan Icelandic Woolista ja tämä malli löytyy myös uusimmasta Kotiliesi Käsityö -lehdestä (1/2023).

Annika Konttaniemen Pakkas-neuleen kaarrokkeessa oleva mallikerta on mielenkiintoinen. Lankana on käytetty Aaran Aatos -lankaa (värit Lapponia ja Myrsky). Erityisen ihana on tuo petroolin värinen Lapponia!


Raanu-neule on saanut nimensä seinätekstiileistä, joita ei nykykodeissa enää paljon ole. Suunnittelija Anna-Karoliina Tetri on itse värjännyt langat tähän puseroon. Tämä voisi olla myös hyvä jämälankaprojekti.


Kirjan ohjeista kolme on miehille ja lapsille on kaksi ohjetta. Katja Makkosen suunnittelema Lauma on tehty paksusta Taito Pirkanmaan Pirkka-langasta.


Tänään minua ilahdutti: Yle Areenassa on katsottavissa tanskalainen ohjelma Kaikki kutoo (16.4.2023 asti). Ohjelmassa on mukana myös Mette Okkels eli PetiteKnit.

9 kommenttia:

 1. Novitan Illustrious -langoissa on aivan upean kauniit värisävyt. Varmaan saat niistä kauniin kokonaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tuota lankaa ennen kokeillut, mutta värit ovat todellakin kauniita.

   Poista
 2. Ihastuttavia neuleita! Tykkään myös siitä miten kirjaan on kuvat otettu. Ja kerrottu neuleiden taustat. Kiitos myös ohjelmavinkistä:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas kirja-analyysistä! Näitä on aina valaisevaa lukea.

  VastaaPoista
 4. Aivan huippuihana kirja ja on todella upeita malleja.

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjelmavinkistä! Ritva

  VastaaPoista