keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Neulevuosi 2022

Vuonna 2022 kulutin lankaa 6253g ja tällä lankamäärällä sain valmiiksi 30 työtä. Tavallisesti vuosittainen langankulutukseni on ollut pari kiloa enemmän, mutta viime vuonna neuloin aika paljon ohuilla langoilla.

Eniten neuloin sukkia; niitä kertyi yhteensä kahdeksan paria. 

Puseroita ja villatakkeja tein yhdeksän. Vihdoinkin myös mieheni sai yhden villapaidan ja hän on myös villapaitaansa käyttänyt, joten voi olla, että hän saa tänäkin vuonna uuden neuleen. Itse taidan olla kaikkein tyytyväisin alarivissä keskellä olevaan vihreään Zweig-puseroon. Siitä tuli ihana!

Oma pipovarastoni kasvoi kolmella. sen lisäksi tein pipot myös miehelleni ja pojalleni.

Huiveja minulla on tolkuton määrä ja siksi olenkin yrittänyt hillitä niiden neulomista. Siitä huolimatta viime vuonna valmistui viisi huivia.

Vuoden 2022 neulesaldoon kuuluivat myös peitto, kauluri ja panta. Nyt huomaan, etten ole neulonut yhtään lapasparia. Lapaset eivät jostain syystä innosta niin paljon kuin sukat, mutta niitä kyllä ehdottomasti tarvitsisin. Ainoa neulelupaus vuodelle 2023 voisikin olla, että neulon ainakin kahdet lapaset.

Tänään minua ilahdutti: Hankin itselleni pitkästä aikaa museokortin ja eilen kävin Helsingissä mm. HAMissa (Helsingin taidemuseossa) katsomassa Pehmo-näyttelyä. Teoksissa on yhdistetty käsitöitä ja pehmeitä materiaaleja. Suosittelen!

5 kommenttia:

 1. Kyllä tuohon määrään on pitänyt puikko heilahtaa kerran jos toisenkin. Upeita neuleita olet tehnyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän minulla puikot aika usein on kädessä.

   Poista
 2. Valtava määrä neuleita ja osa niistä aika isotöisiäkin. Upea saldo. Minun lempparini noista olisi tuo vaaleanvihreä villatakki, vaikka kaikki ne hienoja ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauska kuulla, että vihreä neuletakki on sinun suosikkisi.

   Poista
 3. Melkoinen määrä neuleita, isoja töitä. Paljon puseroita ja huiveja ja ohutta lankaa. Lapaset on minullakin jotenkin ei suosittu , mutta ehkä vähän on helpottanut intaialainen peukalo. Pidän sen neulomisesta ja lapasnen istuu hyvin käteen.

  VastaaPoista