torstai 5. tammikuuta 2023

Anthology Throw

ANTHOLOGY THROW
Lanka: 421g erilaisia fingering-paksuisia lankoja 
Puikot: 4mm
Ohje: Anthology Throw by Helen Stewart

Helen Stewart (Curioushandmade) on julkaissut jo useamman vuoden ajan ennen joulua Knitvent-ohjekokoelman. Ohjeet ovat yllätyksiä, mutta myöhemmin on mahdollista ostaa myös yksittäisiä ohjeita. Minä ihastuin tähän pyöreään peittoon ja siksi ostinkin sen yksittäisohjeena. 

Ohjeeseen on suunniteltu käytettävän minivyyhtejä, joita tulee lankajoulukalenterista. Minä päätin tehdä kuitenkin omani erilaisista fingering-paksuisista jämistä. 

Peiton halkaisija on n. 135cm. Tosin minä vain kastelin peiton ja asettelin sen muotoonsa. En siis pingottanut sitä. Pingottamalla peittoon olisi tullut varmasti hieman lisää kokoa.


Tämän neulominen oli todella hauskaa ja koukuttavaa! Erityisen hauskaa oli eri väriryhdistelmien suunnittelu.

Tänään minua ilahdutti: Ihan mahtava todeta, että minulla ei ole ollut enää pitkään aikaan sellaisia keskeneräisiä töitä, jotka olisivat hautautuneet pitkäksi aikaa kaapin nurkkaan (=ufoja). Toki minulla on pari keskeneräistä neuletta, mutta ne ovat sellaisia, joita kyllä koko ajan neulon enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Muutama vuosi sitten tilanne oli aivan erilainen. 

6 kommenttia:

 1. Onpas kivat värit. Tuohonhan voisi laittaa jämälankoja mielin määrin.En osaisi neuloa pyöreää. Kerran yritin ja kylläpä sain aaltoilevan huivin. Nähtävästi tein liikaa lisäyksiä.
  Mukavaa Loppiaista sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on todella hyvä jämälankaprojekti. Ohje oli niin hyvä, että tällä kyllä onnistuu ympyrän tekeminen.

   Poista
 2. ihana kun nuo kirkkaat värit on ulompana, tasapainoinen värien suhteen miusta. Tuommonen vois olla kyllä ihana sohvalla kun viikonloppuna käy täyden mahansa viereen huilimaan, missähän miun jämäkerät onkaan

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen. Harvoin näkee neulottavaa pyöreää peittoa. Lisäyksien kanssa saa varmaan olla tarkka. Hyvä joulukalenterien minivyyhtien sijoituskohde. Kauniisti valitut väriyhdistelmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäyksiä tällaiseen peittoon tehdään yllättävän harvoin. Ohje kyllä opastaa!

   Poista