maanantai 4. lokakuuta 2010

Retroilua

Aina välillä on päästävä kirpputorille tonkimaan ja viime viikolla mulla olikin onnistunut kierros, sillä löysin vanhaa aniliininpunaista lankaa.


Valmistaja on Villayhtymä Oy ja langan nimi on Rondolet Lissu. Vyötteessä kerrotaan, että lanka sisältää "montevideo villaa 35 % ja australialaista villaa 65%". Puikkosuositus on 2-2.5 mm. Lanka on ihan hyvässä kunnossa ja tästä taitaa tulla joskus huivi. Tällaisten löytöjen takia tykkään kierrellä kirppareilla.

Sitten lisää retroilua. Tilasin Wollmeiselta ensimmäistä kertaa pitsilankaa. Vyyhdissä on 300g ja metrejäkin on reippaasti yli 500.Aikaisempien kokemusten perusteella epäilin, että kerijälaite ei suostu yhteistyöhön Wollmeisen kanssa, mutta päätin kuitenkin yrittää. No, eihän se onnistunut. Kerijälaite rupesi taas temppuilemaan ja tuloksena oli vuosisadan lankasotku. Lupasin jo tyttärellekin rahapalkkion, jos hän selvittää osan solmuista. Yhteistyön ansiosta lopputuloksena on kaksi retropalloa.


Tällaiset kokemukset kyllä rajoittavat Wollmeisen hankintaa. Olen alkanutkin epäillä, että isäntä on asentanut mun kerijälaitteeseen Wollmeiserajoittimen!

Tänään minua ilahdutti: Istuin aamupalapöydässä ja huomasin, että maitopurkin kyljessä on aivan ihastuttava kuva; lehmä istuu nojatuolissa vasikat sylissään ja hän lukee vasikoilleen iltasatua. Toisella vasikalla on tutti suussa.

3 kommenttia:

 1. Tulin vastavierailulle, kiva minulle uusi blogi sinulla. Tuo villapaitainen lammas on ihana! Tulen jatkossakin kyläilemään.
  Mukavaa viikonjatkoa.

  VastaaPoista
 2. Upeita. Tuo harmahtavan sinertävä on ihan syötävän näköistä.

  VastaaPoista
 3. Löysin viikolla blogiisi ja tulen kyllä vierailemaan täällä päivittäin, ihania, todella upeita töitä teet.

  VastaaPoista