sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Värikäs jämälankapeitto

 

VÄRIKÄS JÄMÄLANKAPEITTO
Lanka: Novita 7Veljestä yht. 1478g
Puikot: 3.5mm
Ohje: Värikäs jämälankapeitto (Arne & Carlos: Neulo kesä kotiisi)

Olen tehnyt monta virkattua torkkupeittoa, mutta nyt tein ensimmäistä kertaa peiton neulomalla. Syksyn aikana monissa videopodcasteissa näkyi kivoja raidallisia jämälankapeittoja, joten minäkin innostuin sellaisen tekemään.


Ohje löytyy Arnen & Carloksen kirjasta Neulo kesä kotiisi. Tosin ohjeessa on annettu vain silmukkamäärä ja vinkki siitä, miten reunoista saa siistit. Toisin sanoen peiton voi mainiosti tehdä ilman ohjettakin.

Sain kulutettua peittoon lähes kaikki seiskaveikkojen jämät, mutta jouduin kyllä korkkaamaan uusiakin keriä. Periaatteena minulla oli raidoittaa kirjava lanka aina yksivärisen kanssa. En vaihtanut lankoja yhtä aikaa uuteen väriin,  vaan käytin aina vanhaa raitalankaa jonkun matkaa uuden langan kanssa. Näin värit liukuivat kivasti toisiinsa.Torkkupeittojen tekemisessä kaikkein hauskinta on värien sommittelu. On uskomattoman palkitsevaa,  kun sekalaisista nöttösistä muodostuu jotakin näin kaunista.


Peitosta tuli ihanan iso. Neuloin melko pienillä puikoilla (3.5mm), joten peitosta tuli myös tosi lämmin. Neulepinta ei ole kuitenkaan peltimäinen. Ainaoikein-neulos voisi olla ikävän venyvää suuremmilla puikoilla neulottaessa.


Tänään minua ilahdutti: Sain järjestettyä vuoden aikana tulleet käsityölehdet kansioihinsa. Nyt on mukava odotella uusia lehtiä, joita pitäisi alkaa ilmestymään ensi viikolla.

9 kommenttia:

 1. Kauniin peiton sait aikaiseksi ja värit liukuvat hienosti 🤍

  VastaaPoista
 2. On kaunis peitto ja siistit reunat. Värit ovat kauniit ja tuo raidoitus on kiva. Tuollainen peitto olisi kiva. Mulla on teon alla paraikaa domino-peitto Seitsemän veljestä langasta samoin 3,5 mm puikoilla. Teen sitä pääkaupunkiseudulla käydessämme ja ollessamme. Nyt tosin on ollut piiitkä tauko koronan takia. Ehkä sitten joskus. Oliko raskasta neuloa loppua kohden? Paljonko sinulla oli silmukoita puikolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmukoita taisi olla 250. Neulominen ei ollut erityisen raskasta, kun peitto lepäsi jalkojen päällä.

   Poista
 3. Tosi hieno peitto! Hyvää alkanutta käsityövuotta!

  VastaaPoista
 4. Tämä on tosi nätti peitto! Kiitos hyvästä ideasta!

  VastaaPoista