maanantai 1. helmikuuta 2021

Venezia-huivi

VENEZIA SHAWL
Lanka: Kettu Yarns Sock & Shawl Merino 78g
Puikot: 4.5mm
Ohje: Venezia Shawl by Joji Locatelli

Joji Locatellin suunnittelema Venezia Shawl on ns. yhden vyyhdin ihme. Kapean muodon takia siitä tulee kuitenkin riittävän suuri.


Heti mallin nähtyäni tiesin, että haluan tehdä sen jostain melko vaaleasta langasta. Kettu Yarnsin "Roses in May" -väri oli juuri täydellinen tähän malliin. Aiemmin olen tehnyt samasta langasta puseron. Itse asiassa pusero ja huivi muodostaisivat aika kivan setin yhdessä. Täytyykin kokeilla sitä, kunhan sää taas muuttuu keväisemmäksi.Aluksi huivin neulominen tuntui hieman vaikealta tuon reunapitsin takia. Vähitellen rupesin kuitenkin hahmottamaan ohjeen ja sitten kaikki sujuikin melko helposti. Kaavion oli kuitenkin koko ajan oltava lähettyvillä, joten mitään superrentouttavaa huivin neulominen ei ollut.Tänään minua ilahdutti: Katsoin Strömsön ensimmäisen tämän kauden jakson ja se olikin todella nautinnollista katsottavaa, sillä siinä esiteltiin Strömsö-villapaita. Kokonainen jakso neulomista tunnelmallisessa ympäristössä! Olisi ihanaa, jos telkkarista tulisi enemmän neuleaiheisia ohjelmia.

4 kommenttia:

 1. Kaunis huivi. Mulla tahtoo kaikki pitsineuleet tökkiä jossain vaiheessa. Osaksi varmaan kun pitää niin tarkkaan seurata ohjetta. Neuleohjelmat olisi tosiaan kivoja.Olisi niin kodikasta, kun he istuivat sohvilla neulomassa Strömsö-villapaitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkään en tykkää liian vaikeista pitsiohjeista. Parasta on, jos kuvion hahmottaa helposti ja pelkkä vilkaisu ohjeeseen riittää.

   Poista
 2. Oi miten kaunis lanka! Ja huivikin on ihana :)

  VastaaPoista