tiistai 2. helmikuuta 2021

Padoista puikoille

PADOISTA PUIKOILLE
Värjää ja neulo luonnonväreillä
Kirsi Mantua-Kommonen, Anna Vasko
Sitruuna Kustannus
Arvostelukappale

Padoista puikoille on muhkea tietoteos luonnonväreillä värjäämisestä. Sen lisäksi se pitää sisällään 19  mielenkiintoista neuleohjetta eri suunnittelijoilta.


Vaikka itse olen ollut neuloosin vallassa jo pitkään, niin lankojen värjäämistä en ole koskaan kokeillut. Purkkivärjäys voisi olla minulle sopiva aloitustekniikka. Ainakin se näyttää jännittävältä.


Kirjassa on kyllä selkeät ohjeet muunkinlaiseen värjäykseen.


Anna Vasko on toinen kirjan kirjoittajista ja hän on varmasti monelle tuttu Aurinkokehrä-langoista. Minullakin on kaksi kerää hänen värjäämäänsä sukkalankaa, joten pääsen heti kokeilemaan kasvivärjätyllä langalla neulomista.


Malliksi voisin valita Annan suunnittelemat sukat tai huivin, joissa kummassakin on mosaiikkineuletta.Ehdottomasti haluaisin toteuttaa myös kaksi paitaohjetta tästä kirjasta. Pitkään Islannissa asunut saksalainen Maja Siska on suunnitellut Salka Valka -paidan.


Briossipaita olisi kätevä, sillä se on suunniteltu kääntöneuleeksi; saat siis ikään kuin kaksi paitaa!Ja kirjan söpöin ohje taitaa olla tämä:


Padoista puikoille on onnistunut yhdistelmä vankkaa tietoa ja inspiraatiota. Kyseessä ei todellakaan ole "kuiva" tietokirja!


Tänään minua ilahdutti: Tiesittekö muuten, että Michelle Obamakin on ruvennut neulomaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti