sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Jämälankasukat

JÄMÄLANKASUKAT
Lanka: erilaisia fingering-vahvuisia lankoja yht.68g
Puikot: 2.25mm

Aina välillä on hauska kerätä sukkalankojen jämät yhteen kasaan ja ruveta suunnittelemaan sukkia. Tällaisten sukkien tekeminen on luovaa ja samalla myös jännittävää, sillä lopputulos on aina yllätys itsellekin.


Aloitin sukat varresta ja ajattelin, että käyttäisin niihin melko vaaleita värejä. Kantapään jälkeen otin kuitenkin myös tummanvihreän mukaan ja aluksi se tuntui huonolta idealta. Vähitellen silmä tottui ja nyt olen oikein tyytyväinen lopputulokseen.


Kun jämälangoista saa näin kivoja sukkia, niin ihmettelen, miksi kuitenkin välillä haksahdan Novita Kaksoset -tyyppisiin lankoihin (edellisessä postauksessa). Kivoja nekin ovat, mutta lopputulos on paljon persoonallisempi, kun värit suunnittelee itse.

Tänään minua ilahdutti: Olen kerännyt ohuet sukkalankojen jämät kauniiseen lasipurkkiin. Näistä saa tehtyä vaikka mitä! Sitä paitsi tämä purkki on kiva sisustuselementtikin.


3 kommenttia:

  1. Nämä sukat on tosi kauniit ja oikeasti kauniimmatkin kuin edellisen postauksen valmiiksi raidoittuneesta langasta neulotut. Pitäisikin kerätä ohuet sukkalangat ja muutkin erilleen. Mulla on kaikki sekaisin. Odotan jännityksellä seuraavia ihania raitasukkia.

    VastaaPoista
  2. Hyvän näköiset sukat. Totta että kivemmat tulee kun itse suunnittelee jämälangioista. Mukavampi tehdäkin kun samalla saa suunnitella seuraavaa väriä.

    VastaaPoista
  3. Nämä jämälankaprojektit ovat niitä parhaita ja kauneimpia neuleita tulee. Ihanat nuo sukkasi.

    VastaaPoista