torstai 23. heinäkuuta 2020

Ihana lammaspaita!

SHEEP HAPPENS!
Lanka: Novita Baby Wool ja Debbie Bliss Merino DK yht. 511g
Puikot: 3 ja 3.75mm
Ohje: Sheep Happens! by Drops Design 
Blogini nimi on Raitalammas ja siitä huolimatta en ole koskaan neulonut yhtään lammasaiheista neuletta. En oikein ymmärrä, miten näin on päässyt käymään. Huhtikuussa innostuin kuitenkin tästä Dropsin ihanasta lammaspaidasta.


Olen ostanut pari vuotta sitten ison kassillisen Novitan Baby Woolia. Tarkoitus oli, että tekisin niistä joskus peiton. Suunnitelmiin tuli muutos, kun huomasin, että lanka sopii erinomaisesti väriensä puolensa tähän puseroon. Ainoastaan musta on Debbie Blissin Merinoa.


Novitan Baby Wool on myös 100% merinovillaa. Iholla se tuntuu todella miellyttävältä, mutta sen neulominen tuntui jotenkin raskaalta. En voinutkaan neuloa puseroa kovin kauaa ilman taukoja. Toisaalta minulla on aina tapana tehdä monta työtä yhtäaikaa, joten tauot eivät haitanneet.


Pusero neulotaan yhtenä kappaleena ylhäältä alas, joten lopussa ei saumoja tarvitse ommella. Lampaiden neulominen oli kaikkein hauskinta tässä neuleessa!


Kastelu hieman jännitti, sillä merino saattaa venyä aika lailla. Onneksi pusero pysyi kuitenkin erinomaisen hyvin kuosissaan.Nyt pitäisi vielä neuloa lammaspipo, lammaslapaset ja lammassukat. Ja kyllähän Raitalampaalla pitäisi olla vielä lammasvillatakkikin...

Tänään minua ilahdutti: Minulla oli viime jouluna lankajoulukalenteri, josta tuli ihania minilankavyyhtejä. Nyt vasta kerin vyyhdit kerille ja voi miten ne huutelevatkaan tuolta laatikosta! Ne haluaisit nimittäin päästä raitasukiksi.

17 kommenttia:

 1. Todella kaunis paita ja oi oi miten kauniisti pinkki ja harmää sopivat yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pinkki ja harmaa sopivat todellakin hyvin yhteen.

   Poista
 2. mie huomasin tämän räveltämössä ja jo siellä itsekseni ihailin ja ajattelin tulla katsomaa onko blogissasi ja kehumaan miten ihana tää on! varsinkin tuo sivuuttain oleva. Lampaita vaan lisää.

  VastaaPoista
 3. Jopa on kaunis neule! Tyylikäs päälläsi.
  -Ritva-

  VastaaPoista
 4. Hieno nimikkoneule!😊 Kannatti käyttää langat tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä todellakin kannatti tehdä pusero näistä langoista.

   Poista
 5. Kerrassaan ihana lammaspaita. Voi sinua neuletaituria.

  VastaaPoista
 6. Hei. Kaunis, sievä vaalea pinkki ja hyvä harmaan sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmaa ja vaaleanpunainen sopivat hyvin yhteen.

   Poista
 7. Ihana lammaspaita! Ja toki näitä pitää olla useammassa haa'assa, eli just ne kaikki muut tykötarpeet myssystä kirjastokassiin!!

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos! Neulesunnittelija on kyllä onnistunut tän paidan suunnittelussa.

   Poista