tiistai 1. lokakuuta 2013

Nalle-kämmekkäät

Elokuun alussa sain valmiiksi Nalle Taika-langasta tehdyn huivin. Lankaa jäi sen verran, että sain tehtyä kämmekkäät huivin kaveriksi.

NALLE-KÄMMEKKÄÄT
Lanka: Novita Nalle Taika 51g
Puikot: 4mm
Ohje: Novita Syksy 2013, malli 8

Tästä ei neule voi enää paljon yksinkertaisemmaksi muuttua, mutta aika hauskat näistä loppujen lopuksi tuli. Taika-lanka nimittäin raidottuu kivasti poikittain neulottuna.En ole moneen vuoteen neulonut pitkillä suorilla puikoilla. Nyt kuitenkin tein niin, sillä mökillä minulla ei ollut muita puikkoja tarjolla. Aika tuskallista (kirjaimellisesti!) neulominen niillä oli. Hartiat nimittäin kipeytyivät välittömästi ja koko ajan puikot osuivat johonkin. Tuntui, ettei mistään löytynyt tarpeeksi tilaa neulomiselle.


Kämmekkäät ovat vähän liian löysät, joten silmukoita olisi voinut olla muutama vähemmän. Löysyys voi toisaalta olla hyväkin asia, sillä nyt nämä voi vetäistä sormikkaiden päälle lisälämmikkeeksi.


Taidankin ottaa tämän setin heti huomenna käyttöön!

Päivän kirjavinkki: Rautakolmio, Leena Lehtolainen


Leena Lehtolaisen uusin Maria Kallio -dekkari on nimeltään Rautakolmio. Kirja on tuttua ja turvallista Lehtolaista; ei mikään suuria intohimoja nostattava teos, mutta mukavaa ja viihdyttävää lukemista. Vuosien varrella olen tainnut lukea melkein kaikki Maria Kalliosta kertovat kirjat, mutta en kuitenkaan aikajärjestyksessä. Pitäisikin tarkistaa lukupäiväkirjasta (jota olen pitänyt vuodesta 1999 alkaen), että onko jokin kirja jäänyt epähuomiossa lukematta.

Tänään minua ilahdutti: Meidän koira tykkää katsella luonto-ohjelmia. (Huom! Koiran turkki mätsää aika hyvin karvalankamaton kanssa!)


14 kommenttia:

 1. Onpas kauniit ja niin on huivikin. Eilen viimeksi huomasin kuinka hyvä on laittaa kämmekkäät kätösiin, kun kävin suunnistamasss.

  VastaaPoista
 2. Hienot kämmekkäät! Täydellinen pari tuolle huiville.

  VastaaPoista
 3. Voi kun kauniit. Sopii tuon huivin kanssa hienosti yhteen :)

  VastaaPoista
 4. Hienot kynsikkäät:) Kyllä on niin hyvin tuo teidän koira maastoutunut, eipä paljon erota:)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa..myös minun kissa hyppää heti television eteen, kun tulee luonto-ohjelma, varsinkin , jos siinä on lintuja. Se Isttu nököttää niskat kenossa lahellä tv:tä niin kauan kun ohjelma kestää..sitten häipyy pois :)

  VastaaPoista
 6. Ihailin tuota samaa ohjetta Novitan lehdessä. Vaikka on yksinkertainen malli, niin silti todella kaunis!

  VastaaPoista
 7. Tuo Nalle näyttää ihanan väriseltä. Pitänee minunkin ostaa yksi kerä ja tehdä siitä jotain.

  VastaaPoista
 8. Hienot kämmekkäät! Mulla on myös tuo Rautakolmio kirjastosta lainassa äänikirjana, en ole vielä ehtinyt aloittaa kuuntelua. Minä olen tainnut kuunnella äänikirjana kaikki Maria Kallio -kirjat nimenomaan aikajärjestyksessä; "Ensimmäinen murhani" oli itseasiassa ihan ensimmäinen äänikirja, jonka olen koskaan kuunnellut. Kaikki muutkin Lehtolaisen kirjat olen lukenut tätä uusinta lukuunottamatta.

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka kaunis setti siitä tuli =)

  Jouduin vasta itsekin turvautumaan pitkiin suoriin puikkoihin ja kyllä se oli melko huvittavaakin kun keinutuoliin ei mahtunut ollenkaan ja sohvallakin vein ison tilan puikkojeni kanssa :D

  VastaaPoista
 10. Kauniit kämmekkäät tuli. Samoin huivi on kaunis. Nyt on ihana asustesetti. Ihana on myöskin tuo koiruunen:)

  VastaaPoista
 11. Ihanat kämmekkäät, kaunis asuste syksyn viimoihin:)

  VastaaPoista
 12. Onpa iloinen setti. :) (Meidän terrierikin viihtyy luonto-ohjelmien parissa, mutta ottaa ne enemmän taistelulajina... ;))

  VastaaPoista
 13. Kauniit kämmekkäät, kuin myös huivi. Hauska kuva koirastasi! Meidänkin koirat ovat innokkaita luonto-ohjelmien katsojia, koiravanhus mieltyi viimeisinä vuosinaan raveihin...

  VastaaPoista
 14. Lanka näyttää todella ihanalta kämmekkäissä! Joo, suoria puikkoja en ole käyttänyt aikoihin, osaisiko enää.

  VastaaPoista