torstai 3. lokakuuta 2013

Raitasukat jämälangoista

Kaikille sukan neulojille kertyy ennemmin tai myöhemmin iso kasa langanjämiä. Itse teen useimmiten sukat villalangasta, joten sellaisten lankojen keko, jossa on mukana myös puuvillaa ei ole päässyt kovin suureksi. Sen verran niitä oli kuitenkin kertynyt, että sain tehtyä tällaiset raitasukat:


KESÄISET RAITASUKAT
Lanka: Schoeller&Stahl Fortissima Mexiko Cotton Stretch, Laine Pour Chaussettes yht. 74g
Puikot: 2.5mm
Ohje: perussukka 16s/puikko

Tarkoitus oli kuluttaa kaikki puuvillaa sisältävät sukkalangat, mutta tuota keltaista jäi vielä aika paljon.


Aluksi hieman hirvitti värien kirjo, mutta aika kivasti nuo värit kuitenkin sulautuvat toisiinsa. Tykkään käyttää puuvilla/villa-sekoitteisia sukkia etenkin kesällä, mutta unisukkina ne ovat myös loistavat ympäri vuoden.


Päivän kirjavinkki: Aapine, Heli Laaksonen


Kukapa olisi uskonut, että vielä aikuisena on näin kiva tarttua aapiseen! Heli Laaksonen on yksi minun suurimmista kirjailijasuosikeistani. Miten joku voikin niin lyhyessä tekstissä sanoa niin osuvasti suuria asioita. Ja vieläpä hauskasti. Elina Warstan kuvitus ja Helin runot muodostavan herkullisen kokonaisuuden.


Kirja on minulla lainassa kirjastosta, mutta kyllä tämä pitäisi hankkia itsellekin.

Tänään minua ilahdutti: Olen viime aikoina kahminut kirjastosta todella monta ihanaa uutuuskirjaa. Olo on ollut kuin sienimetsässä, kun olen bongannut niitä uutuushyllyltä. Nyt lähdenkin sänkyyn lukemaan muutaman sivun ennen kuin nukkumatti tulee vierailulle.

10 kommenttia:

 1. Kivat raitasukat. Ja tuota kirjaa pitää katsella kirjastosta..

  VastaaPoista
 2. Ihanat raitasukat! :) Minä katselin hiljattain lankakaupassa puuvilla-villasekoitelankaa, mutten sitten uskaltanut ostaa, kun en tiennyt, miten se kestää sukissa. Kestääkö siis, vai tuleeko reikiä, kun ei ole polyamidia vahvistamassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole vielä kauhean pitkää kokemusta tuosta kestosta, mutta ainakaan tähän mennessä en ole havainnut oikeastaan minkäänlaista kulumista tekemissäni sukissa.

   Poista
 3. Todella ihanat raitasukat! Minusta puuvilla ei hengitä niin hyvin kuin villa. Olen huomannut omassa käytössäni, että puuvillaisissa sukissa jalat hikoavat paljon enemmän.

  VastaaPoista
 4. Oikein sympaattiset värimellakkasukat. :)) Kirja oli kiinnostava vinkki, kiitos siitä.

  VastaaPoista
 5. Jämäsukat on niin hauskoja, mitä "karmeammilta" värit näyttää, sitä herkullisempaa sukkaa tulee - siltä ainakin usein tuntuu :). Hienot on! - Mulla on kans jonkinlainen positiivinen ongelma uutuuskirjojen suhteen. Lainaan niitä koko ajan enemmän kuin oikeasti ehtisin lukemaan, mutta on kyllä taas tosi mielenkiintoisia kirjoja tullut ja tulossa!

  VastaaPoista
 6. Tulipas niistä kivat ja sait varmaan pikkasen jämälankoja vähennettyä :)

  VastaaPoista
 7. Oikein ihanat väriyhdistelmät, tykkään!

  VastaaPoista
 8. Onpas pirteät hyvänmielen sukat! Jämälangoista tulee kyllä ne kivoimmat yhdistelmät, ainoa huono puoli mun jämälankaprojekteissa on se, että niistä yleensä poikii lisää jämälankaa...

  VastaaPoista