sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Keltaista

Luonto suorastaan kylpee tällä hetkellä keltaisen eri sävyissä. Keltainen on väri, joka aika yllättäin on ruvennut miellyttämään minun silmääni. Väriasiat ovat siitä jänniä juttuja, että ainakin minulla värimieltymykset muuttuvat aina välillä. Aikaisemmin olin ehdottomasti sitä mieltä, että punainen on ainoa oikea väri. Sitten yllättäin lila rupesi tuntumaan kivalta. Olen tosin kovin kaikkiruokainen värien suhteen, joten voi olla, että suosikkivärini vaihtelee mielialan ja vuodenajan mukaan. Blogimaailmassa nähdyt muiden ihanat neuleet vaikuttavat myös siihen, minkä värisiä lankoja haluan hankkia.Succaplokki tuli aluksi tunnetuksi sukanpingottimien valmistajana. Nyt tuotevalikoima on laajentunut ja heiltä voi ostaa jopa sukkalankaa. Olin jokin aika sitten paikallisen lankakaupan neuleillassa, jossa Succaplolin ideanikkari Aleksi Viirilä oli esittelemässä tuotteitaan. Minä ostin kätevän silmuccaruudun, jolla voi tarkistaa neuletiheyden lahjomattomasti. Sen lisäksi halusin kokeilla suomenlampaan sukkalankaa, joka on väriltään aivan ihastuttava.


Tästä voisi tulla aika kivat lapasetkin. Täytyykin ruvetaa tiirailemaan sopivia malleja.


Nallestakin piti hankkia keltavihreä versio syksyn kunniaksi.

Päivän kirjavinkki: Mikkihiirihelvetti ja muita kirjoituksia, Anna-Leena HärkönenKirjoja en sentään valitse yleensä värin perusteella, mutta Härkösen kolumnikokoelma nyt vaan sattuu olemaan päivän väriteeman mukainen. Mikkihiirihelvetti sisältää yhteensä 9 tekstiä, jotka on aikaisemmin julkaistu Anna-lehdessä. Tekstit olivat minulle kaikki tuttuja, mutta siitä huolimatta ne oli kiva vielä kuunnella Kaija Kärkisen lukemana. Tämä oli itse asiassa jo toinen kokoelma Annassa ilmestyneistä kolumneista. Toinen on nimeltään Laskeva neitsyt ja muita kirjoituksia. Aika hassua, että ne on julkaistu kahdessa osassa, sillä kummatkin kirjat kestävät luettuina vain n. kaksi tuntia.

Tänään minua ilahdutti: Heräsin vasta kello yksitoista eli nukuin kellon ympäri! Joskus tällaiset maratonunet tekevät terää.

4 kommenttia:

 1. Minä hankin aikanaan hyvät sukan pingoittimet tuolta. Pitääkin tutustua villalankoihin. Upea keltainen.

  VastaaPoista
 2. Ihania keltaisia täällä :).

  VastaaPoista
 3. Juu keltaista on minunkin puikoilta kehkeytynyt vaatteiksi aikas paljon. Jotenkin se väri on ollut jo pitkään suosiossa. Tykkään itsekin keltaisesta ja nuoriso tykkää. Ihanaa tuo lammaslanka. Siitä tulee kyllä lämpöiset lapaset

  VastaaPoista
 4. Ihanaa keltaista! :) Nyt on kyllä kerrassaan mahtavat keltaiset ja muutkin ruskan värit, en muista tällaista nähneeni koskaan. Tänään ulkoilessa tuntui, kuin olisin kävellyt jossain fantasiamaailmassa, niin yliluonnollisilta ne keltaisen ja punaisen hehkut puissa ja pensaissa näyttivät. Mahtavaa, että voidaan jatkaa ruskaa vielä talvellakin lankojen muodossa! :D

  VastaaPoista