sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Heijastusta ja messuilua

Kun kelloja siirrettiin takaisin talviaikaan, niin illat ovat jo tosi aikaisin pimeitä. Viimeistään nyt on aika kaivaa heijastimet esille. Tänä vuonna lankamarkkinoille tuli mielenkiintoinen lankauutuus, Lumio, joka myös osaltaan auttaa näkyvyysongelmaan. Langassa on nimittäin mukana heijastinlankaa.


HEIJASTINPIPO
Lanka: Schachenmayr Lumio 87g
Puikot: 10mm
Ohje: langan vyötteestä

Päivänvalossa langassa ei ole mitään kummallista, mutta pimeällä, kun valo osuu pipoon, niin johon rupeaa tapahtumaan!Langan vyötteessä varoitellaan, että heijastinlanka ei ole riittävä pimeällä, vaan kaveriksi tarvitaan vielä tavallinenkin heijastin.

Pipo valmistui nopeasti isoilla puikoilla, mutta aika kömpelöä kympin puikoilla tikuttaminen on. Materiaali on akryyliä, mutta aika mukavalta se silti tuntui. Lankaa jäi jäljelle vielä n. 50g, joten joku kohde heijastinlangalle pitäisi vielä keksiä. Ehkäpä tuollaisia tupsuja voisi johonkin laittaa...


Koirakin joutui sovitusmalliksi, mutta kuten ilmeestä näkyy, niin hän ei oikein välitä näistä nykyajan humputuksista.

Yksi tämän vuoden kohokohdista oli eilen, kun pääsin kirjamessuille Helsinkiin. Kuten aina, päivä oli hyvin uuvuttava, mutta kiva. Olin hyvin maltillinen ja ostin vain neljä kirjaa (ja niistäkin leivontakirja on tyttärelle).


Kaikki lähti lapasesta -neulekirja on ollut mulla kirjastosta lainassa useamman kerran. Nyt hankin sen itselleni, kun hintaa oli enää 10e. Liza Marklund oli yksi kirjamessujen tähtiesiintyjistä. Minäkin olin kuuntelemassa hänen haastatteluaan ja tietysti uusin kirja piti hankkia nimikirjoituksineen.


Pinon ylimmäinen kirja Lärarrummet oli pakko ostaa, sillä aihe on suoraan omasta työelämästäni. Kirjailija Annika Luther on minulla aivan uusi tuttavuus.

Postikorttikokoelmanikin sai täydennystä, sillä löysin minulle uusia lanka-aiheisia kortteja.


Tänään minua ilahdutti: Vieläkin naurattaa, kun syyslomalla ostin sipulia S-Marketista ja kassalla maksaessani sain sipulille takuukuitin!!!


Kuitissa ei tosin kerrota, onko takuu 12 vai 24 kuukautta!

5 kommenttia:

 1. Ha, ostin myös Kaikki lähti lapasesta-kirjan! Ja Luther on kirjoittanut ainakin monia hyviä nuorisokirjoja. Tuokin kiinnostaisi, mutta taidan lainata kirjastosta.

  VastaaPoista
 2. Hyvä löytö tuo Kaikki lähti lapasesta. Katsoin nimittäin juuri Suomalaisen hintoja ja siellä se maksaa edelleen yli 40 e.

  VastaaPoista
 3. Mahtava pipo! Mistä tuollaista lankaa löytyy mustana? :)

  VastaaPoista
 4. Uskomattoman hyvin tuo lanka heijastaa, en olisi uskonut !

  VastaaPoista