tiistai 8. lokakuuta 2013

Lempilankahuivi (nro 2)

Tässä huushollissa ei ole kohta ollenkaan jämälankoja! Minä innostuin nimittäin niin tuosta Lempilankahuivi-mallista, että tein jo toisen version. Kolmaskin on jo puikoilla...

TUUBIHUIVI
Lanka: mm. Noro Kureyon, Novita Tempo, Novita Isoveli, Drops Big Fabel yht. 237g
Puikot: 7mm
Ohje: Jonna Hietala, Kerällä, s.25 Lempilankahuivi

Tähän huiviin keräsin kaikki sinisävyiset ja valkoiset langat. Sininen ei kuulu minun ykkös-suosikkeihini, joten voi olla. että tämä huivi päätyy lahjaksi. Toisaalta näitä kuvia katsoessa sininenkään ei näytä yhtään hullummalta.
Tekeillä oleva versio päätyy omaan käyttöön, sillä siinä on punaista ja pinkkiä. Kaikki muut keskeneräiset työt ovat tällä hetkellä jäissä, koska minä vaan sommittelen jämälankoja toisiinsa. Kolme tuubihuivia taitaa kuitenkin tällä erää riittää ja sitten siirrynkin taas muiden töiden pariin.

Päivän kirjavinkki: Siipirikko, Kristiina VuoriKristiina Vuoren Siipirikko-kirjassa eletään 1300-luvulla. Tarinassa riittää monia jännittäviä käänteitä, mutta periaatteessa kyse on perinteisestä rakkaustarinasta. Siipirikko voisi olla vähän tylsäkin, mutta onneksi ritarimaailman kuvaaminen pelastaa kirjan. Koulussa en oikeastaan välittänyt historiasta, mutta romaanin keinoin minuunkin tarttuu joitakin tiedonjyväsiä menneestä ajasta.

Tänään minua ilahdutti: Enää kolme työpäivää ja sitten alkaa syysloma!

11 kommenttia:

 1. Kaunista ja niin yksinkertaisella mallilla:)

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi tämäkin. Tällaisen huivin minäkin aion tehdä - kunhan sukkasato ensin kerätty talteen.

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi!

  Sain synttärilahjaksi tuon Kerällä-kirjan ja juuri tänään mietin kun villasukista jäi pieniä lankakeriä että niistähän tulis hieno lempilankahuivi. Projekteja vaan on joka sormelle, saa nähä missä välissä ehtii toteuttamaan! :D

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi :) Itsekään en kauheasti sinisestä piittaa, mutta tuossa on paljon muutakin....turkoosi piristää tuota ja sininenkään ei ole mikään vaalean sininen vaan kaunis .)

  VastaaPoista
 5. Kiva tapa käyttää jämälankoja :)

  VastaaPoista
 6. Ai kun nätti huivi!

  Ja kiitos vaan kirjavinkistä...täytyy yrittää muistaa seuraavalla kirjastoreisulla katsastaa josko löytyy.
  Historiallisest romaanit ovat joskus oikein viihdyttäviä tuttavuuksia!

  VastaaPoista
 7. Kiva huivi! Pitääpä katsoa, löytyisikö kirjastosta tuo kirja. Tuota toistakin kirjaa voisi katsella, pidän historiallisista romaaneista. Kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
 8. Iiiihana! :D Täytyypä muistaa tuokin vaihtoehto jämälankojen hyödyntämisessä. :)

  VastaaPoista
 9. Kiva vinkki tämä jämälankojen hävitys! Pistämpä mieleen! Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 10. Kauni huivi ja niin lämpöisen näköinen.

  VastaaPoista