lauantai 28. syyskuuta 2013

Regiaa ja Roosa nauhaa

Neulemaailmassa tuskin keneltäkään on jäänyt huomaamatta, että Taito ry osallistuu tänä vuonna Roosa nauha  -kampanjaan. Tarjolla on sukkaohjekuvasto ja sukkalankaa.Vihkosessa on 22 ohjetta. Langasta on tarjolla 12 eri sävyä. Minä ostin vaaleanharmaan ja roosan, mutta mieli tekisi ostaa muitakin värejä. Kerrankin ostamisesta tulee hyvä mieli, sillä langan hinnasta 80 senttiä lahjoitetaan Syöpäsäätiön Roosa nauha -rahastoon. Vyyhdin hinta on 8.70e.


Kun tyttäreni kaveri lähti vuodeksi USA:han vaihto-oppilaaksi, niin annoimme hänelle lahjaksi villasukat, jotka toivottavasti lohduttavat, kun koti-ikävä iskee. Sukat oli tehty Regian Fjord-langasta. Tykkäsin sukista kovasti itsekin, joten tietysti minun piti kaivella varastosta toinen kerää samaa lankaa ja tehdä uudet sukat. Väri on eri, mutta kyllä näistäkin tuli kivat.

FJORD-SUKAT
Lanka: Regia Fjord 97g
Puikot: 3mm
Ohje: perussukka 14s/puikko

Regian lanka on mukavan tuntuista neulottavaa. Toivottavasti sukat kestävät hyvin myös käyttöä. Joustimessa neuloin oikean silmukan takakautta, jolloin lopputulos on mielestäni kauniimpi. Hieman hitaampaa neulominen on tällä tavoin, mutta se ei paljon haitannut, sillä käytin Knit Pron Karbonz-puikkoja, joista tykkään edelleen ihan älyttömästi.


Päivän kirjavinkki: Kuolema Ehtoolehdossa, Minna Lindgren


Ehtoolehto on vanhusten palvelutalo, jossa tapahtuu outoja kuolemia. Kirjassa on paljon hauskoja kohtauksia, joita lukiessa on melkein pakko nauraa ääneen. Toisaalta siinä on myös jännitystä perinteisen dekkarin tyyliin. Tärkeintä mielestäni on kuitenkin se, että kirjassa otetaan esille epäkohtia, joita löytyy valitettavan paljon vanhusten hoidossa. Kirjassa epäkohtia on reippaasti liioiteltu (toivottavasti asiat eivät todellisuudessa ole näin huonosti), mutta uskoisin, että kirja saa viihdyttävällä tavalla meidän jokaisen silmät auki.

Tänään minua ilahdutti: Mies sai lahjaksi raaputusarpoja, joista hän sai 50e ja 5e. Eihän noilla summilla rikastumaan pääse, mutta kivalta nuo voitot kuitenkin tuntuivat.

8 kommenttia:

 1. Hei! Meillä ihan samat Roosa nauha jutut blogeissa. Tänään minua ilahdutti just nuo lankaostokset ;)

  VastaaPoista
 2. Minä taidan olla takamaiden viimeinen dinosaurus sillä mennyt minulta täysin ohi:( täytyykin mennä valikoimaan oma paketti.

  VastaaPoista
 3. Ihana lankapaketti. Minullakin on mennyt ohi. Pakko mennä kurkkaamaan.

  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat! :) Ja kiitos kirjavinkistä, laitoin sen samantien varaukseen kirjastosta. Kiinnostaa lukea sikälikin, että olen joskus tavannut kirjailijan 20 vuotta sitten, kun tekivät meidän koulusta radio-ohjelman Ylelle, hänhän on toiminut musiikkitoimittajana radiossa.

  VastaaPoista
 5. ite tilasin netin kautta tuon roosanauha kirjan itelleni ja pari kerää lankaa..valinnan vaikeus meinasi iskeä tosiaankin noiden värien kanssa.

  VastaaPoista
 6. Ihanat sukat ja kauniit langat.

  VastaaPoista
 7. Roosanauhalankaa lähden ostamaan. Haastoin sinut, haasteen näet blogissani http://vaihtoaskelhyppy.blogspot.fi/

  VastaaPoista