lauantai 14. syyskuuta 2013

Lempilankahuivi


Kun ensimmäisen kerran sain käsiini Jonna Hietalan Kerällä-kirjan, niin jo kantta katsoessani ajattelin, että tämä kirja on ihana. Kun sitten tutkin kirjaa tarkemmin, niin olin vähän pettynyt. Syynä tähän on se, että ohjeet ovat vähän turhankin simppeleitä minun makuuni. Jostain kumman syystä olen tarttunut kirjaan kuitenkin jo useamman kerran, sillä jotain tosi viehtättävää siinä kuitenkin on. Kuvat ovat kauniita ja ohjeiden alussa olevat selostukset ovat rentoja. Ennen kaikkea kirja on mahtava inspiraation lähde. Kirja on minulla kirjastosta lainassa, mutta saattaa hyvinkin olla, että jossain vaiheessa hankin sen itsellenikin.

Todisteena siitä, että kirja inspiroi on se, että olen jo yhden työn toteuttanutkin.


Tuubihuivin ajatuksena on käyttää kaapista löytyviä jämälankoja. No, niitähän minunkin kaapeistani löytyy runsaasti. Oli mahtavaa väriterapii asetella erilaisia lankoja vierekkäin. Paksuudellakaan ei ollut niin väliä, sillä ohuempia lankoja saattoi käyttää kaksinkertaisena.

TUUBIHUIVI
Lanka: mm. Malabrigo Rios, Noro Kureyon, Novita Viivi jne. yht. 264g
Puikot: 7mm
Ohje: Kerällä-kirja, s.25 Lempilankahuivi
Lopputulos on kirjava, mutta mielestäni värit kuitenkin sointuvat aika hyvin toisiinsa. Olen muuten alkanut tykätä aina vaan enemmän ainaoikein-neuleesta. Ennen se oli mielestäni vain aloittelijoiden käyttämä neulos, mutta vähitellen olen tajunnut, miten kauniisti se tuo langan kauneuden esille.


Huivia oli pakko tehdä kovalla vauhdilla, sillä oli hauska katsella, millaisia raitoja eri lankoja yhdistelemällä sai aikaiseksi. Terapeuttista oli myös se, että vihdoinkin sai käytettyä monia lankoja aivan loppuun asti ja samalla poistaa niiden tiedot lankataulukostani.


Niin hauskaa tämän tekeminen oli, että olen valinnut langanjämät jo kahteen seuraavaan huiviin. Toisesta tulee punasävyinen ja toiseen käytän sinisiä lankoja.

Tänään minua ilahdutti: Olen tähän päivään asti suhtautunut hieman kriittisesti Crocseihin. Nehän ovat aika rumia ja hintaakin niillä on mielestäni liikaa. Eilen tuli kuitenkin hankittua KAHDET sellaiset! Pakko myöntää, että onhan nää aika kivat pihakenkinä eikä väreissäkään ole valittamista.


24 kommenttia:

 1. Onpa tuubihuivissa kauniit värit. Ja ainaoikein neule näyttää sekin kauniilta. Toivottavasti tuo kirja hankitaan myös meidän kirjastoomme. t. Eija

  VastaaPoista
 2. Ihana huivi! :) Tuossahan on hyvä idea jämälankojen käyttöön, pitää laittaa korvan taakse. Ja ainaoikein-neule ON hyvä ja käyttökelpoinen, myös meille vähän kokeneimmille neulojille. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa nätti huivi! Useampaankin tuollaiseen löytyisi langat omista kätköistä.

  VastaaPoista
 4. Moi. Huivi on kiva, ihmettelin ekaa kuvaa katsellessa,kuinka hyvin, violetti ja vihreä sopivat vierekkäin, ehkä ne värit jotka ovat näiden molemmin puolin, pehmentävät vaikutelmaa.
  Mie ostin pari vuotta sitten halpis grocit Tokmannilta, 4 € pari ja teddyvuori oli irrotettavavissa kahdella nepparilla. Nää on kivat jalkineet, villasukankin kanssa, kun ovat mukavan väljät eikä hikoiluta jalkaa. Olen pitänyt kesät talvet.

  VastaaPoista
 5. Huivi on kiva jämälankaprojekti! Minäkin nautin suunnattomasti värien sommittelusta.

  VastaaPoista
 6. Kaunis väriyhdistelmä huivissa ja tunnen ihan samoin aina jonkin jämälankakerän loppuessa, paras tunne!

  VastaaPoista
 7. Todella kauniit värit huivissa!

  VastaaPoista
 8. Ihana kaunis värikäs huivi. Ainaoikeinneuletta on meilläkin tilauksessa. Tytär on halunnut jo kauan pienelle pojalleen takkia tuolla neuleella ja taidankin neuloa kaikki merinovillajämät siihen. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 9. Olen itsekin alkanut mieltymään uudelleen tuohon ainaoikeinneuleeseen, sillä sillä tulee tosiaan kaunista pintaa ja sopii moneen juttuun mukaan. Hienot väriyhdistelmät olet keksinyt!

  VastaaPoista
 10. Oijoi, miten kiva tuubi! Täydellinen jämälankatyö, kun langan määrälläkään ei ole väliä. Minullakin on sama kokemus aina oikein -neuleesta: kiehtoo aina vaan enemmän. :)

  VastaaPoista
 11. Ihana huivi! Mie ostin juuri tuon kirjan ja mietin myös aluksi että onpa simppeleitä ohjeita, mutta kyllä sitä on nyt selailtu usein ja varmasti sieltä tulee useampi työ tehtyäkin.

  VastaaPoista
 12. Kivan värinen tuubihuivi! Täytyy sanoa, että itsekin hieman petyin tuohon kirjaan...mutta ehkä siitä saa kuitenkin hyviä vinkkejä :)

  VastaaPoista
 13. Onpa hyvännäköinen huivi, tuollaisenhan voisi tehdä solmukerästä...
  Hyvä kirjavinkki, toivottavasti löytyisi meidänkin kirjastosta.

  VastaaPoista
 14. Tosi nätti huivi, ja todellakin hyvä keino jämälankojen tuhoamiseen!

  VastaaPoista
 15. Ihanan pirteä tuubihuivi tuollaisena kivasti monivärisenä. Sekin on aina kuin suuri voitto,kun saa jämiä kulutettua pois.

  VastaaPoista
 16. Mulla on sama asennemuutos tapahtunut ainaoikein-neuleen suhteen. Pidin sitä vuosi sitten tylsänä pikaneuleena. Nyt olen tajunnut, miten kaunista pintaa sillä saa.

  VastaaPoista
 17. Ihanan värikäs tuubihuivi ja miten mukavan värisiä krokseja. Minun ovat mustat ja tuunatut Tiimarin koruilla =) Mahdottoman hyvät ja kätevät pihakengät.

  VastaaPoista
 18. Kaunis kaulaliina ja täytyy myöntää että minä olen myös ihastunut tuohon ainaoikein-neulepintaan.

  VastaaPoista
 19. Aina oikein neuleesta tuubihuiveissa tykkään minäkin! Ja myös jämäkeristä!

  VastaaPoista
 20. Ihanan värikäs tuubi,
  Minä tykkään noista "popoista" niillä on hyvä hiippailla vaikka postia hakemaan, ei kyllä liukkailla !

  VastaaPoista
 21. Kivat värit tuubihuivissa!
  Tuollaista rupeaa itsellekin mieli halajamaan ja kun niitä kerän loppujakin löytyisi.
  upeita sukkia olet neulonut. Niitä ihastelin kauan.

  VastaaPoista
 22. Nätti huivi. Piti itsekin laittaa tuo opus kirjastosta varaukseen...

  VastaaPoista