lauantai 30. kesäkuuta 2012

Keskiaikaiset markkinat Turussa

Minulle ja tyttärelleni on muodostunut jo perinteeksi, että käymme Turussa Keskiaikaisilla markkinoilla.  Viime vuonna markkinat jäivät tosin väliin rippijuhlien takia. Torstaina oli pitkästä aikaa melko aurinkoinen päivä, joten se sopi mainiosti markkinapäiväksi.

Heti markkina-alueelle päästyämme totesimme, että meillähän on jo nälkä ja niinpä ostimme bratwurstmakkarat. Kääreenä ei tietenkään ollut paperi vaan kaalinlehti. Tässä hyvä vinkki kotigrillaajillekin.


Olihan siellä muutakin syötävää, mutta tämän possun jätimme suosiolla muiden syötäväksi!


Jos olisimme jaksaneet, niin tällainen omppu olisi varmaan ollut hyvä jälkiruoka.


Markkinoilla on paitsi myyntikojuja, niin myös alue, jossa on työnäytöksiä. Yksi kiinnostavimmista oli paikka, jossa sai seurata langanvärjäystä.Lankaa oli aika monessa kojussa myynnissäkin. Liukuvärjättyä vironvillaakin löytyi ja koska se on vähän harvinaisempaa herkkua, niin ostin kaksi vyyhtiä huiveja varten. Lanka oli mielestäni melko edullista (4.50e/100g). Valitettavasti langoille tuli hieman ylihintaa, kun en ollut tarkkana vaihtorahoja takaisin saatuani. No, siitä voin syyttää itseäni!

Tähän loppuun täytyy laittaa vielä kuva Turun Tuomiokirkosta. Vaikka Turku on tutttu kaupunki (tai ehkäpä juuri siksi), niin harvemmin tulee otettua tällaisia "turistikuvia".


Voisikin olla ihan hyvä idea kuvata omaakin kaupunkia turistin silmin. Miten sitä niin osuvasti sanotaankaan, että aina ei pidä mennä merta edemmäs kalaan.

Tänään minua ilahdutti: Mollie Makes -lehti on kiinnostanut minua kovasti, sillä aika monessa yhteydessä on näkynyt houkuttelevia kuvia kyseisestä lehdestä. En ole oikein löytänyt nettikauppaa, josta lehden voisi tilata. Välillä jo unohdinkin koko asian, mutta sitten olin Cittarissa ostoksilla ja tapani mukaan katselin lehtihyllyn antia. Ja mitä ihmettä; siellähän oli myynnissä Mollie Makes ja vieläpä tarjoushintaan! Mitä minä juuri kirjoitinkaan siitä merta edemmäs menemisestä!7 kommenttia:

 1. Kiva kun pääsi sinun 'mukana' markkinoille. Kiva olisi joskus käydä itsekin. Tein juuri tänään turistireissun lähikaupunkiin, jossa olen muutaman vuoden asunutkin. Kävimme kahden tunnin opastetulla bussikiertoajelulla ja oli tosi antoisa reissu, käytiin paikoissa joita en teinnyt olevankaan ja monien tuttujen paikkojen historia avautui aivan uudella tavalla.

  VastaaPoista
 2. Olen aina haavellit kesiaikaisista markkinoista, mutten saanut itseäni liikkeelle. Nytpä sitten pääsin hiukan mukanasi. Minullakin on tuo Molli Makes- lehti ja tykkäsin tuosta nauhastakin kovin, vaikken tiedä mihin sitä laittaisin ;)

  VastaaPoista
 3. Olipa mukava nähdä kuvia tuolta keskiaikaisilta markkinoilta, televisiossakin taidettiin näyttää sieltä pieni pätkä. Tuo langanvärjäyspaikka näyttää kiinnostavalta!

  VastaaPoista
 4. Käytiin tänään ihastelemassa markkinahumua. Minuakin kiehtoi eniten tuo lankojenvärjäyspaikka. Vielä joskus haluan itsekin kokeilla :)
  Ainoa ostos oli virolainen liukuvärjätty villa, onkohan samaa kuin sinulla. Kuva löytyy blogista.....

  VastaaPoista
 5. Olisi ihana käydä keskiaikaisilla markkinoilla, mutta täältä on niiin pitkä matka. Turku on kyllä kaunis kaupunki, kävin muutama vuosi sitten lomamatkalla. Pitäisi taas joskus piipahtaa siellä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi uudessa blogissani :)

  Olemme muutaman kerran käyneet Turun keskiaikamarkkinoilla ja siellä kuluisi helposti koko päivä.

  VastaaPoista
 7. Kyllä Turku on kiva kaupunki, varsinkin kun sitä täältä vähän kauempaa katselee. Vuosikausia Turussa asuneena ja nyt pois muuttaneena Keskiaikaisilla markkinoilla on edelleen kiva käydä. Siellä on aivan oma tunnelmansa, voi melkeen jopa kuvitella olevansa jossain muualla kuin Suomessa, koska ainakin viime kesänä siellä oli kovasti kansainvälisiä myyjiä mukana.

  VastaaPoista