perjantai 15. kesäkuuta 2012

Neulojan kesäpäivä

Muutaman päivän ajan on ollut täydellinen kesäsää; aurinko paistaa ja lämpöä on runsaat 20 astetta. Itse en viihdy auringossa kauan, mutta nyt on onneksi niin lämmintä, että varjossakin tarkenee. Neuloja kun siirtyy pihamaalle, niin silloin tarvitaan monenlaisia tarvikkeita.


Ensinnäkin tarvitaan tietysti käsityö. Päähän laitetaan hellehattu ja silmille aurinkolasit. Sitten tarvitaan ehdottomasti CD-soitin, jolla voi kuunnella äänikirjaa. Vesipullo on myös ehdoton. Välillä käydään sisällä keittämässä kahvit ja kahvi nautitaan tietysti ulkona.

Koira on jo oppinut, milloin olen menossa ulos tekemään käsitöitä. Se vikisee kintuissa ja on heti valmiina lähtemään kaveriksi. Aika iso osa pihasta on aidattu koiraa varten, joten itse asiassa minäkin olen aitauksessa, silloin kun istun keinussa!


Päivän kirjavinkit: Åsa Larsson, Till offer åt Molok (Bonnier Audio 2012)
Larssonin kirjan kuuntelin melkein kokonaan ulkona käsitöitä tehden. Kirjan lukijana on Åsa Larsson itse. Kirjan suomenkielinen nimi on Uhrilahja. Tämä on viides kirja, joka kertoo Rebecka Martinssonista. Itseltäni on jäänyt pari kirjaa välistä lukematta, mutta aion palata niihin myöhemmin.

Jo Nesbø, Lepakkomies (WSOY 2001)
Jostain kumman syystä vasta nyt tutustuin sarjaan, jossa kerrotaan Harry Hole -nimisestä rikostutkijasta. Ensimmäisen kirjan jälkeen on vähän ristiriitainen olo. Aion kyllä lukea seuraavankin osan, sillä minulla on jo se hankittuna. Ehkäpä minullekin avautuu sitten näiden kirjojen suosion salaisuus. Mitä mieltä te olette tästä norjalaiskirjailijasta?

Tänään minua ilahdutti: Jos eilen kävin torilla kesän ensimmäisellä jäätelöllä, niin tänään olivat vuorossa kesän ensimmäiset kotimaiset mansikat.


Jos pitäisi nimetä syötävä, josta tykkään kaikkein eniten, niin vastaus taitaisi olla mansikka! Tänä kesänä mansikoita tulee luultavasti ostettua tavallistakin enemmän, sillä tyttäreni on myymässä mansikoita lähikaupan edessä. Siinä olisi oikeastaan unelmatyö myös minulle!


6 kommenttia:

 1. Hienoa... sinä osaat ottaa kesästä kaiken kivan irti :)

  Mukavaa herkuttelu viikonloppua !!

  VastaaPoista
 2. Ihan työ sinulla meneillään siellä keinuttelussa. Tuo on minullakin tehtävä joskus -listalla.

  Nauratti tuo kertomasi 'olen itsekin aitauksessa', sillä hoksasin että niin minäkin =D

  VastaaPoista
 3. Nuo on niitä kesän hinompia hetkiä, tänä kesänä en ole vielä päässyt tähän vaihheeseen, odotan koska pääsen, ensi viikolla?

  VastaaPoista
 4. Kuules nyt... ala vaan tekemään vaatetta. Jos osaat peittoa, ym. niin varmasti myös vaatteen saat aikaiseksi :)
  Jos on joku ongelma, kysy minulta jos voin auttaa :D

  VastaaPoista
 5. Heivatun kautta eksyin tänne mukavaan blogiisi, ihana peitto. Ja tuo Kotiliesi mennyt minulta ihan ohi ja ulkona sataa ja kaupat kohta kiinni

  VastaaPoista
 6. Tämäkin käsityöntekijä on hurahtanut äänikirjojen kuunteluun. Viimeisimpänä teoksen Sinuhe Egyptiläinen.

  Juhannus vietetään koiramaista elämää ystävien kanssa mökillä. Teitysti muutama käsityökin lähtee reissuun mukaan. Näillänäkymin neulepuikot ja pitsihuivi sekä virkkuukoukku ja pöytäliinamalli.

  Minulla juhannukseen kuuluu myös koirien perusteellinen huolto. Harjat ja sakset pakataan myös mukaan.

  VastaaPoista