maanantai 11. kesäkuuta 2012

Asteri-matto

Ostin muutama viikko sitten trikookudetta ja rupesin virkkaamaan mattoa. Koskaan aikaisemmin en ole trikoosta mitään tehnyt ja siksi oli tosi vaikeaa arvioida kuteen määrää. Yhdessä kartiossa on n. 800g ja kuvittelin neljän kartion riittävän mainiosti valitsemaani ohjeeseen. Ilmeisesti minun kuteeni oli paksuudeltaan aivan eri luokkaa kuin Kangas-Aitan ontelokude, sillä eihän tuo määrä riittänyt alkuunkaan. Lauantaina hain toisen samanlaisen lastin ja kuvittelin, että nyt kudetta jää varmasti ylikin. Mutta toisin kävi.

ASTERI-MATTO
Lanka: tuntematon trikookude
Koukku: 8mm
Ohje: Asteri-matto
Kuten kuvasta näkyy, niin kude loppui aika ikävässä kohtaa. Tuo on ohjeen toiseksi viimeinen kerros ja siihen olisin voinut periaatteessa hyvin lopettaakin, mutta tuollainen kolo on aika ikävä. Virkkuukoukku on mittatikkuna, joten kyseessä ei ole enää ihan pieni matto.

Tänään kävin kolmannen kerran ostamassa kudetta ja onneksi löytyi vielä kaksi kartiota samaa erää. Niillä ajattelin tehdä mattoon vielä ohjeen viimeisenkin kerroksen. Lopullisen maton painoksi tulee n. 8 kg!!!Trikookuteen olen ostanut Jätti-Rätistä Kaarinasta ja siellä myydään myös jonkin verran lankoja (lähinnä puuvillalankoja). Joskus valikoimat ovat surkeat, mutta joskus taas kohdalle osuu oikeita aarteita. Hinnat ovat kohdallaan, sillä 50g:n kerä maksaa aina yhden euron. Trikoonhakureissuilla mukaani lähtivät nämä langat:Tällä kerralla en taidakaan kertoa, että kuinka monta kerää näitä lankoja ostin...

Tänään minua ilahdutti: Koukkasin tänään myös kirpparin kautta. Nyt mulla on runsaasti kesälukemista:


4 kommenttia:

 1. ohhoh.. tulipa matolle painoa :/
  itselle on myös noin käynyt että yksi kerros puuttuu kun kude loppuu, mutta en koskaan ole 8 kiloa saanut mitään kudetta menemään...
  kaunis on mattosi ;)

  VastaaPoista
 2. Kaunis on matto, mutta uskomattoman paljon meni kudetta :O
  Taisi tuolle hintaakin tulla, reilunlaisesti ?
  Mutta noin edulliset langat kyllä pitää korjata kotiin, ja hyvän näköisiäkin ne ovat. Toivottavasti ostit "tarpeeksi" :)

  VastaaPoista
 3. Huh huh kun tuli painava matto. Mutta trikookude on kyllä yllättävän painavaa. Kaunis matto on myös.

  VastaaPoista
 4. Kyllä... kuumaliimalla, milläs muulla :D

  VastaaPoista