perjantai 26. marraskuuta 2010

Pipo päässä pakkasella

Poika valitteli, että hänellä ei ole tarpeeksi paksua pipoa. Mitä tekee silloin äiti? No, ottaa tietysti puikot kouraan ja rupeaa neulomaan. Poika kyllä katseli vähän epäilevästi, sillä äidin tekemät pipot eivät aina ole olleet kovin onnistuneita. Malliksi valitsin Novitan Kennoneulepipon ja tässä on lopputulos:


Laitoin valmiin pipon pojan päähän ja sanoin, että nyt pitäisi ruveta kuvaushommiin, mutta vastaukseksi sain tyypillisen teinin lausahduksen: "Joo, joo. Ihan just!" Hänellä oli nimittäin jokin tärkeä akun mittausprojekti kesken.

KENNONEULEPIPO
Lanka: Novita Isoveli 108g
Puikot: 5 ja 5,5 mm
Ohje: Novita Talvi 2009, malli 40


Kyllä hän sitten lopulta suostui ihan malliksikin. Pipo on ollut nyt noin viikon verran valmiina, mutta kertaakaan en ole nähnyt sitä hänen päässään (kuvaustilannetta lukuun ottamatta). Pakkaslukemien lähestyessä kahtakymmentä, niin luulisi pipon jo kelpaavan. Itse olen lopputulokseen melko tyytyväinen. Palmikkopuikon kanssa ei ole kovin rentouttavaa neuloa, mutta lopputulos kyllä palkitsee.


Edellisessä postauksessa en muistanut kertoa, että mikä minua ilahdutti. Olin sen verran innoissani messuista, että sanomattakin oli selvää, miten ilahtunut olin ostoksistani.


Tänään minua ilahdutti: Lainasin kirjastosta Anni Nykäsen sarjakuvakirjan Mummo. Se iski kertakaikkiaan mun nauruhermooni. Näitä sarjakuvia voi lukea myös täältä.

3 kommenttia: