maanantai 3. heinäkuuta 2023

Tulle Shawl ja vegaanisukat

TULLE SHAWL
Lanka: West Yorkshire Spinners Exquisite 4ply 80g
Puikot: 4mm
Ohje: Tulle Shawl by Helen Stewart

Tämä on jo toinen neulomani Tulle Shawl. Tilasin nimittäin aikoinaan Novitalta kaksi vyyhtiä Exquisite-lankaa: yhden valkoisen ja yhden mustan. Valkoisesta langasta neulomani huivi osoittautui varsin näppäräksi pikkuhuiviksi, niinpä päätin tehdä samanlaisen mustana.


Mustaan huiviin tein yhden ylimääräisen pitsikuvion. Lankaa kuitenkin jäi edelleen 20g, joten ehkäpä tuon kuvion olisi voinut tehdä vielä kerran. 


Huivista tulee mieleen kesäkuinen neuleleiri Labbnäsissä, sillä aloin siellä tehdä tätä huivia. Mustaa olen hyvin harvoin neulonut, sillä rakastan värejä. Musta ja kesä eivät mielestäni oikein sovi yhteen, mutta tottahan se on, että kesäinen valo sopii parhaiten mustan neulomiseen.
Valosta huolimatta onnistuin välillä neulomaan väärinkin ja eihän siinä sitten muukaan auttanut kuin ruveta peruutushommiin!

Tosi kiva, kun minulla on nyt sekä musta että valkoinen pieni asustehuivi vaatekaapissani.

COTTON COCKTAIL -SUKAT
Lanka: Regia Cotton Cocktail 65g (Russian Spring)
Puikot: 2.25mm

Poikani tyttöystävä on vegaani ja niinpä minäkin olen saanut tutustua vegaanimaailmaan. Neulojanakin olen ensimmäistä kertaa ruvennut miettimään, mitkä langat ovat ns. vegaanilankoja. Pienen tutkimisen jälkeen huomasin, että suosikkikesäsukkalankani on sellainen! Regian Cotton Cocktail -langassa on 72% puuvillaa, 18% polyamidia ja 10% polyesteriä.


Tätä lankaa on todella kiva neuloa ja neulejäljestä tulee uskomattoman siistiä. Ennen kuvausta en käsitellyt sukkia mitenkään!

Tänään minua ilahdutti: Mökkinaapurissa on kanoja ja kukkoja, mutta parasta on, että nyt sinne tuli myös neljä karitsaa:


4 kommenttia:

 1. Tulle Shawl onkin kaunis malli. Sinun innoittamanasi tein itsekin yhden ja voisin vaikka tehdä toisenkin, kunhan sopiva lanka sattuu kohdalle.
  Mielenkiintoista tuo vegaaninen lanka - tosi tasaisen näköistä pintaa tulee. Oikein kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että sinäkin olet neulonut tämän huivin!

   Poista
 2. Kaunis huivimalli ja huivin muoto on aivan täydellinen ja monikäyttöinen. Vegaanilanka on minulle ihan uusi tuttavuus. Kaunista on lanka ja suloiset sukat olet tikutellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuota lankaa vegaanilankana myydä, mutta koostumus on sellainen, että se sopii vegaanille. Se ei siis sisällä mitään eläinperäistä.

   Poista