keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Ruukin Kehräämö

ALPAKKAHUIVI
Lanka: Ruukin Kehräämö Alpakka Lenkkilanka 100g
Puikot: 10mm
Salon Perniössä sijaitsee idyllinen Mathildedalin ruukkikylä, jossa kannattaa ehdottomasti käydä! Kaiken muun ihanan lisäksi sieltä löytyy Ruukin Kehräämö, jossa valmistetaan omista alpakoista lankaa. Olen vieraillut siellä useamman kerran, mutta vasta nyt ostin ensimmäiset lankavyyhdit.


Olin tyttäreni kanssa liikkeellä ja kumpikin ihastuimme lenkkialpakkaan. Se on jumalaisen pehmeää 100% alpakkaa. Ostopäätös oli helppo tehdä, kun näimme mallihuivin, joka oli tehty yhdestä 100 gramman vyyhdistä. Lanka on siis todella riittoisaa.



Huivi neulotaan isoilla puikoilla (10mm), jotta siitä tulee ilmava. Aluksi neulominen tällaisilla haloilla tuntui hankalta, mutta ihmeen nopeasti siihenkin tottui.


Silmukoita tässä huivissa on 50. Ja ohje on todella helppo:

1. krs: neulo kaikki silmukat oikein
2. krs: neulo 1 oikein ja 1 nurin kerroksen loppuun saakka

Näitä kerroksia toistetaan, kunnes lanka loppuu.


Huivin leveys tekee siitä ihanan muhkean, kun sitä käyttää kaulahuivina, mutta leveyden ansiosta huivia voi käyttää hartiahuivinakin.


Olen superrakastunut tähän huiviin ja voi olla, että Mathildedaliin on lähdettävä pian uudelleen, sillä haluaisin samanlaisen vielä mustana ja ehkä vielä ruskeanakin...

Tänään minua ilahdutti: Kesäloma!!!

3 kommenttia:

  1. Tyylikäs, ihana huivi! Tykkään!
    Ritva

    VastaaPoista
  2. Hei, hieno huivi. :) Kiva kuulla, että olet tyytyväinen lankoihimme ja valmiiseen huiviin. Törmäsin blogikirjoitukseesi sattumalta ja haluaisin kutsua sinut mukaan Ruukin Kehräämön omaan neulojien ryhmään, jos et vielä ole mukana. Linkkiä en näköjään saa julkaistua, mutta löytyy nimellä ruukinkehraamo: facebook.com/groups/ruukinkehraamo

    T: Ruukin Kehräämön väki

    VastaaPoista