maanantai 6. heinäkuuta 2015

Tilkkupeitto vironvillastaJostain nappasin idean, että vironvillojen jämistä voi ruveta virkkaamaan neliöitä peittoa varten. Muutaman neliön tehtyäni, olin entistä vakuuttuneempi asiasta ja niinpä kahden vuoden ajan tein aina muutaman palasen kerrallaan.


Pari viikkoa sitten siivotessani lankavarastoa, huomasin yllätyksekseni, että olinkin jo virkannut palaset pitkiksi rimpsuiksi. Rimpsujen yhteenvirkkaamiseen ei sitten mennytkään kovin pitkä aika.

TILKKUPEITTO VIRONVILLASTA
Lanka: erilaisia villalankoja yht. 1133g
Koukku: 3mm
Ohje: neliö on nimeltään "maalitaulu"
Tällä kerralla en halunnut tehdä tavallisia isoäidinneliöitä, vaan malliksi valikoitui "maalitaulu". Lankojen liukuvärjäys tulee näissä paloissa kauniisti esiin.


Vironvillojen lisäksi käytin työhön kirpparilta ostettuja käsinvärjättyjä villalankoja, joita ostin muutama vuosi sitten todella edullisesti.


Halusin peiton värityksestä maanläheisen ja siksi jätin siniset (petrolin kelpuutin) ja mustat langat suosiolla käyttämättä. Aika kivasti nuo värit sointuvat toisiinsa.


En ole mitannut peittoa, mutta ihan reippaan kokoinen siitä tuli. Leveyttä ei ole ihan hurjasti, mutta pituutta on niin paljon, ettei pitkänkään ihmisen varpaat palellu, vaikka peiton vetäisee nenään asti!Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Tästä innostuneena saatan ruveta yhdistelemään toistakin peittoa. Kaikki palaset ovat jo valmiina...

Päivän kirjavinkki: Lähtisiks föli?, Heli Laaksonen


Heli Laaksonen on tuottanut paljon iloa tänä kesänä; telkkarista tulee kiva keskusteluohjelma Helil kyläs ja kesäkuun alussa ilmestyi kirja Lähtisiks föli? Kirjaan on koottu hauskoja tarinoita Laaksosen matkoista ympäri Suomea. Osa jutuista on ilmestynyt jo aikaisemmin eri lehdissä, mutta tarinat kestävät kyllä uudelleenlukemisen. Kirja on onneksi melko paksu, sillä ainakin minä viihdyin sen parissa erinomaisesti. PS. Laaksonen on itse kuvittanut kirjan! En tiennyt, että hän on lahjakas silläkin alalla.

Tänään minua ilahdutti: Olen saanut jo myytyä lankoja lähes 6 kg! Vielä niitä on runsaasti jäljellä. Pitäisikö minun laittaa niitä myyntiin myös tänne blogiin? Mitä mieltä olette?

24 kommenttia:

 1. Upea peitto, niin kauniisti yhteensopivat värit!

  VastaaPoista
 2. Mahtava peitto! :) Minullakin on peittovirkkuu tekeillä, kolmas palanen tosin vasta, mutta siihen tuleekin vain 12 isoa palasta. :)

  VastaaPoista
 3. Tulipa kaunis peitto ♥ Noin se peiton teko onnistuukin kaikista kivuttomimmin, vähän kerrallaan silloin tällöin. Minullakin on yli vuoden ollut jo peitto tekeillä.
  Voisithan sinä laittaa niitä lankoja tännekin näkymään, ei huonompi ajatus ollenkaan.

  VastaaPoista
 4. Kauniista väreistä ihana peitto. :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis peitto! Värit sopivat hyvin yhteen. Pidän myös enemmän tuollaisesta selkeästä mallista, kuin kovin ripirimpsuisista paloista. :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana peitto, hienot värit :)

  VastaaPoista
 7. Kyllähän on upea peitto! Suuritöinen,mutta vaivan arvoinen! Kiitos kirjavinkistä. Miten sinä maltat luopua noin paljosta lankaa!!

  VastaaPoista
 8. Vautsi miten hieno. Jospa joskus saisin itsekin virkattua palapeiton.. ��

  VastaaPoista
 9. KAunis peitto ja varmasti lämmin!
  Lankoja myyntiin, miksikäs ei...

  VastaaPoista
 10. Tosi mahtava peitto, värit sopivat tosi hienosti yhteen.

  VastaaPoista
 11. Kaunis sävyltään oleva villapeitto, tykkään mallistakin.

  VastaaPoista
 12. Voi, kuinka upea peitto! Ja takuulla lämmin!

  VastaaPoista
 13. Todella kaunis peitto!

  Tuo Laaksosen kirjan ostin myös. Länsisuomalaisin juurin niin kiva lukea.

  VastaaPoista
 14. Harmoninen värimaailma ja kiva, selkeä malli. Kelpaa keskittyä välillä kirjallisuuteen palapeiton uumenissa :-)

  VastaaPoista
 15. Ihan mielettömän upea peite!! Värit sopivat hienosti yhteen!
  Meitsillä on iso korillinen kasvivärjättyjä, olen niistä ajatellut peittoa, kun muuksikaan eivät ole vuosien varrella muuttuneet. Ovat vaan niin vihervoittoisia, että epäilen lopputulosta tylsäksi - siksi ei kai aloituskaan innosta.

  VastaaPoista
 16. Ihanat värit tuossa peitossa!
  Sopivat hyvin yhteen.

  VastaaPoista