tiistai 28. heinäkuuta 2015

Titanium-huivi

Ravelryssa taitaa olla kaiken kaikkiaan yksitoista Heidi Alanderin suunnittelemaa huivia. Nurmilintu on niistä suosituin; sitä on neulottu yli 2000 kertaa. Itsekin tein viime syksynä oman versioni kyseisestä huivista. Tällä kertaa puikoille pääsi Titanium, joka on julkaistu Ullan numerossa 3/13.

TITANIUM
Lanka: Novita Alpaca 155g
Puikot: 4mm
Ohje: Titanium by Heidi Alander


Neuloin huivin Novitan Alpaca-langasta, joka on todellista vuosikertakamaa. Vanhimmat ostokset mun lankataulukossa on vuodelta 2007. Tämän langan kohdalla ei kuitenkaan ole vuosilukua, joten olen ostanut sen ehkäpä vuoden 2004-2005 paikkeilla. Tosin Novita Alpacan valmistus oli jo silloin lopetettu. Hankin lankaa kaikkiaan 1800g, koska sitä myytiin niin halvalla. Ja voitteko kuvitella, että vasta nyt käytin ensimmäiset kerät tuosta ostoksesta!Lanka on 100% alpacaa, joten neuleesta tulee todella lämmin. Neuloessa irtosi aika paljon karvoja, mutta toivottavasti tuo ominaisuus ei ole yhtä paha huivia käytettäessä.


Titaniumin ohje oli erittäin selkeä ja huvi valmistui parissa päivässä.


Harmaata huivia minulla ei taida vielä ollakaan, joten tämä täydentää hyvin huivivalikoimaani. Ihailen aina muiden harmaita neuletöitä, mutta itse tartun yleensä kirkkaampiin väreihin. Värit ovat tosin siitä jänniä, että mieltymykset vaihtelevat kausittain.


Päivän kirjavinkki: Perillä kello kuusi, Laura Honkasalo


Laura Honkasalon Perillä kello kuusi on todella hyvä kirja! Se sijoittuu 60-luvulle ja kertoo kahden helsinkiläisnaisen elämän mullistuksista. Kirjan ehdottomasti parasta antia on se, että siitä saa paljon tietoa 60-luvusta. Naiset esim. eivät voineet mennä yksin ruokaravintolaan, vaan aina piti olla mieshenkilö mukana. Tupakkaa poltettiin kaikkialla ja sitä polttivat vapaasti myös teinit. Hauskaa oli huomata, että kirjassa todessa monessa kohtaa virkataan ja neulotaan! PS. Sain houkuteltua myös mieheni kirjan pariin ja hänkin piti kirjasta.

Tänään minua ilahdutti: Kaupunkini pääkirjastosta ei löytynyt eilen oikein mitään mielenkiintoista luettavaa/kuunneltavaa. Tänään keksin sitten lähteä pieneen sivukirjastoon, jossa en ole koskaan ennen käynyt ja siellä oli uutukaisia vaikka muille jakaa. Kannatti siis tehdä tällainen pieni maakuntakierros!

12 kommenttia:

 1. Hieno huivi! :) Minunkin on tarkoitus lukea tuo kirja, olen seurannut sen vaiheita myös kirjailijan itsensä blogista, ja siksikin olen kiinnostunut lukemaan, millainen valmiista teoksesta tuli. Laura Honkasalo on kyllä erinomainen kirjoittaja! :)

  VastaaPoista
 2. Miten pidät langoistasi kirjaa? Itsekin olen ajatellut, mutten ole hirvinnyt sitten käytännössä toteuttaa... Kaunis huivi ja varmasti lämmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaikki langat merkittynä Excel-taulukkoon. Kirjoitan taulukkoon langan nimen, värinumeron, grammamäärän, hinnan, hankintapäivämäärän. Jos tiedossa on projekti, johon olen ajatellut langan käyttää, laitan senkin taulukkoon. Sitä mukaa kun käytän lankoja, poistan ne taulukosta tai jos lankaa on vielä jälejllä, muutan grammamäärän. Tällä systeemillä tiedän grammalleen kuinka paljon lankaa minulla on.

   Poista
 3. Ihana huivi ja kirjakin vaikuttaa mielenkiintoiselta. :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi ja väri on monikäyttöinen ja upea. Minunkin pitäisi aloittaa huiviprojekti. Olen pitänyt pehkuksi vanhan huivini.

  VastaaPoista
 5. Harmaalle alpakkahuiville on varmasti käyttöä. Kaunis. :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin tykkään tuosta huivista, itse vain tein sen sileänä. Ajattelin tehdä pian sen uudestaan lahjaksi. Kaunis on sinun harmaasi! Ja harmaa on kyllä tosi monikäyttöinen huivin väri :-)

  VastaaPoista
 7. Kaunis harmaa ja ihanan lämpöisen näköinen Titanium!

  VastaaPoista
 8. Kaunis huivi!
  Sivukirjastossa käyn, vaikka nyt kuulumme pääkirjaston alueeeseen. Aikoinaan kun muutimme, yritin käydä pääkirjastossa, mutta tuolloin huonossa vaiheessa oleva astmani ei tykännyt kokolattiamatoista kirjastossa. Nyt niitä ei ole, mutta sivukirjastoni palvelut ovat niin hyvät ja henkilökohtaiset, että en ole vaihtanut takaisin.

  VastaaPoista
 9. Harmaasta ei väri parane (mustahan ei taida olla väri) :-) Mitä luettavan ja kuunneltavan haeskeluun tulee, olen usein löytänyt aarteita kirjastoautosta. Kirjastoauto on muutenkin niin mahtava palvelu, että käyn siellä joskus ihan vaan kannatuksen vuoksi!

  VastaaPoista