torstai 18. kesäkuuta 2020

Torkkupeitto saunamökkiin

TORKKUPEITTO
Lanka: ohuita sukkalankoja yht. 1175g
Koukku: 3.5mm
Viime kesänä ostimme saunamökkiin uuden punaisen sohvan ja siitä sain idean torkkupeiton virkkaamiseen. Värityksen halusin olevan punavoittoinen, joten keräsin yhteen kasaan kaikki punasävyiset ohuet sukkalankani.


Yhteensä lankaa kului 1175g. Tästä voisi päätellä, että nyt minulla ei enää ole kovin paljon sukkalankoja, mutta todellisuudessa nämä eivät tehneet suurtakaan koloa sukkalankalaatikkooni!


Tein tuttuun tapaan jättiläiskokoisen isoäidin neliön. Tarkemmin sanottuna peiton koko on 165cm x 165cm. Tykkään tästä mallista, koska peitto on valmis viimeisen silmukan jälkeen. Toisin sanoen mitään yhdistämisiä ei tarvitse tehdä.


Värien sommittelu oli hauskaa ja mielestäni tästä tuli ihana. Olen tehnyt näitä jo monta ja aina kun saan peiton valmiiksi, niin olisi kiva aloittaa uutta. Mallia voisi kuitenkin välillä jo vaihtaa.

Tänään minua ilahdutti: Näiden kauniiden lupiinien välityksellä toivotan sinulle ihanaa juhannusta!

5 kommenttia:

 1. Kauniin värinen peitto, niin iloinen.
  Lupiini on kaunis kukka, harmi että se pitäisi hävittää kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tulen aina iloiseksi, kun näen kirkkaita värejä.

   Poista
 2. Kivan värinen peitto. Kaikkien peittojen jälkeen aina tuntuu olevan jämälankoja. Nyt on kolmas dominopeitto tulossa. Virkkasin joskus kuopus-lapsenlapselle peiton ja päättelin kaikki langat tavllista huolellisemmin ja pitemmin päin. Eikö vaan pineillä sormilla kaivanut jonkun langanpään esiin ja saanut peittoa purettu muutaman kerroksen päästä reunasta.
  Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jämälangat tuntuvat olevan loppumaton luonnonvara!

   Poista