sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Tampereen Kädentaitomessut 2018

Olin tänä vuonna kymmenettä kertaa Tampereen Kädentaitomessuilla. Eräänlainen juhlavuosi siis minulle. Katsottavaa oli hurjasti ja siksi kiertelinkin lauantaina messuilla kokonaiset kuusi tuntia.

Lankaa oli tänä vuonna todella paljon tarjolla ja hyvä niin, sillä neuleaiheiset jutut kiinnostavat minua kaikkein eniten. 


Ilolla oli tänä vuonna paljon isompi osasto kuin viime vuonna ja se kyllä näkyi myös kävijämäärässä. Itse pääsen Turkuun melko näppärästi heidän lankojaan ihailemaan, joten messuilta ostin vain yhden vyyhdin. Ullrike by Anki (turkulainen värjäri) on mielenkiintoinen uusi tuttavuus.




Titityyllä oli jälleen kerran vaikka mitä herkkuja, mutta tällä kertaa en ostanut sieltä mitään. 


Pirkkalankojen värivalikoima on aika uskomaton!


Rintalan tilalta löytyi Villapesuohjelman Päkät. Minä ostin ohutta Ilo ja Suru -sukkalankaa. Sain myös viimeiset Iivarit! Näissä on jäjellä ihana lampaan tuoksu.


Ja koska...


... niin oman lisänsä toivat vielä E-hallista löytyvät kansainväliset lankojen myyjät. 



Martin´s Labiltä ostin tällaisen ihastuttavan minivyyhtisetin. Kyseessä on siis puolalainen pariskunta, jossa mies värjää lankoja ja vaimo Justyna Lorkowska suunnittelee neuleita.




Tanskalaisella G-uldilla oli mielestäni koko messujen mielenkiintoisin osasto. Lankaa oli valtavasti ja parasta oli, että langoista oli tehty settejä, joiden mukana oli neuleohje. Valmiita neuleita pääsi myös hypistelemään. Täällä minulta vierähti aikamoinen tovi ja lopulta päädyin näihin kaunokaisiin:


Kässäkerho Pom Pomilla oli lankojen ja kankaiden lisäksi myytävänä ihania kuppeja.



Tykkäsin kummankin kupin tekstistä. Muodoltaan alempi kuppi oli enemmän mieleeni. En kuitenkaan ostanut sitä, sillä kupin sisäpuolella oli jotakin likaa. Voi olla, että se olisi lähtenyt pesemällä pois, mutta en viitsinyt riskeerata, sillä hintaa näillä kupeilla oli muistaakseni 25e. Ostin heiltä kuitenkin kortin ja pinssin. Myös Taito-lehden pinssit tuli hankittua. Niin ja onhan tuossa kuvassa vielä pari muutakin neuleaiheista korttia.


Novitalla oli tänä vuonna kaksi osastoa. Toinen oli tarkoitettu lehden tilaajille ja sinne pääsi lehden välissä ollutta Vip-korttia näyttämällä. Virvoitusjuoman ja karkkien lisäksi sieltä sai lahjaksi hauskan parkkikiekon:


Myös kevään uutuuslankoihin ja -malleihin pääsi tutustumaan:




Messupäivän päätteeksi hankin vielä tällaista lankaa:



Messuilla minulla on tapana myös uudistaa käsityölehtien tilauksia. Niin tein tälläkin kertaa. Kotiliesi Käsityö -lehden tilasin kahdeksi vuodeksi yhden vuoden hinnalla. Se ei vielä kuulosta ihan superhoukuttelevalta, mutta kun sen lisäksi sain kaiken tämän:



Eli sain heijastavan kassin, pyyhkeen, kokkiveitsen, kaksi kerää lankaa, neulekirjan ja vielä kaksi lehteä. Ei huono!

Myös Suuri Käsityö -lehden tilasin varsin edullisesti:


Tässä vielä kaikki lankaostokseni yhteiskuvassa:


Mielestäni ostin todella paljon, mutta poikani (jonka luona yövyin) ihmetteli, että ostinko mä noin vähän!!! Ihana poika!

*Sain bloggaripassin messujen järjestäjältä.

Tänään minua ilahdutti: Messupäivän jälkeen lähdimme vielä pojan kanssa keskustaan ihmettelemään Tampereen iltavalaistusta. Ihan kuin olisi ulkomailla ollut.



6 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta ja langat kattavasta raportistasi. En ollut messuilla niin näitä bloggauksia on mukava lukea ja ikäänkuin päästä messuille. Siellä on kyllä ollut tänä vuonna ihan hurjasti väkeä ja ilmeisesti tosi paljon lankaa.

    VastaaPoista
  2. Aika kivoja ostoksia olet tehnyt.
    Huomasitko Vanamo-sukat siellä Novitan VIP-alueella?
    Itse olen innoissani siitä, että Venla-lankavalikoimaan on tulossa viisi uutta väriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi vuonna tulee 10. kerran, kun olen käynyt kässämessuilla peräkkäisinä vuosina.

      Poista
  3. Kiitos blogista!
    Melkein kuin olisi itse ollut mukana mutta mitään en ostanut. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos messukatsauksesta! Oli kivaa päästä sun "kyydissä" messuilemaan. Vaikka paikalla olin minäkin, niin poistuin osastolta vaan kerran päivässä pisulle... Hauskaa tosin oli siinäkin roolissa, kun tähän asti olen kierrellyt messuja vaan turistina. Ihania hankintoja sulla! Ja fiksu poika ;)

    VastaaPoista