lauantai 10. marraskuuta 2018

Oslo-hattu

THE OSLO HAT
Lanka: Adlibris Baby Merino 123g
Puikot: 3.5mm
Ohje: The Oslo Hat by PetiteKnit
Tänä syksynä vähän joka puolella rupesi näkymään Oslo-pipoja. Eikä ihme, sillä se on hyvin yksinkertainen malliltaan, mutta kuitenkin siinä on "sitä jotain". Kaupoissahan vastaavanlaisia pipoja näkyy aika paljon, joten voi olla, että siinä on tämän mallin viehätys.


Hieman hämmentävää, että kuitenkin Ravelryssa on tällä hetkellä vain 353 pipoa, jotka on tehty tällä mallilla. No kaikki eivät tietenkään ole Ravelryssa ja jos näitä tehtailee enemmän, niin tuskin jokaista pipoa jaksaa erikseen sinne kirjata.


Alkuperäinen ohje on tehty Arwetalla, mutta minä valitsin Adlibriksen Baby Merinon. En ollut aikaisemmin tätä lankaa käyttänytkään ja se osoittautui oikein miellyttäväksi neuloa.


Pipo neulotaan kaksinkertaisella langalla. Taitteen kohdalla on nelinkertainen neulos, joten ei luulisi korvien palelevan tällä pipolla! Petrolin väri on kaunis, mutta se ei ollut paras mahdollinen valinta ajatellen ulkotakkieni väriä.

Tänään minua ilahdutti: Adlibriksesta puheen ollen, niin löysin heidän valikoimistaan tällaisen Phildarin projektikassin ja olihan se heti tilattava:Tässä on ihan parasta se, että siinä on vetoketju eikä tuo vetoketjullinen sisätaskukaan ole hullumpi. Värivaihtoehtoja taisi olla kolme ja hinta oli muistaakseni 7.40e. Ei paha!

6 kommenttia:

 1. Kaunis väri pipossa! Minullakin jo kolmas Oslo-pipo puikoilla ja kaikki taitaa päätyä Ravelryssä saman projektin alle :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kahdestakin vinkistä, Oslo-piposta ja tuosta kassista! Taidanpa ostaa ohjeen heti ja piipahtaa ostamassa kassinkin. Kiva pipo!

  VastaaPoista
 3. Kauniin värinen ja lämpimän näköinen

  VastaaPoista
 4. Uusia kivoja malleja tulee vastaan sellaisella vauhdilla, että mistä löytää aika niiden kokeiluun?? Tämä pipo menee sinne todo-listan hännille. Ehkä sen ehtisi ennen kesää tehdä:) Kauniin värin olet pipoon valinnut ♥

  VastaaPoista
 5. Vähän houkuttaisi tehdä, mutta mitenkähän osaa noiden enkun kielisten ohjeiden kanssa...En oo kutonut ku suomen ohjeista.

  VastaaPoista
 6. Tätähän pitää kokeilla :)

  VastaaPoista