torstai 29. syyskuuta 2016

Villit vanttuut & vallattomat villasukat

Villit vanttuut & vallattomat villasukat
Lumi Karmitsa
Moreeni
Vielä vähän aikaa sitten en ollut edes kuullut henkilöstä nimeltä Lumi Karmitsa. Nyt uskoisin nimen olevan tuttu jo useimmille neulojille, sillä niin suosittu tuntuu olevan hänen kirjansa Villit vanttuut & vallattomat villasukat.


Kirjan takakannessa Lumi Karmitsaa kuvaillaan näin: "Lumi Karmitsa on taivaanrannanmaalari, joka kirjoittaa, piirtää ja tekee käsillään lähes mitä vain muokatakseen maailmasta kauniimman paikan." Kirjaa hetken selattua on helppo yhtyä näihin sanoihin.

Kirjassa on kaikkiaan 18 ohjetta ja ne on jaettu kolmeen osioon. Ensimmäisen osion nimi on Villit vanttuut. Nimensä mukaisesti täällä on lapasohjeita.


Keskiosion nimi on Villit ja vallattomat. Täältä löytyy ohjeet, jos haluat saman kuvion sekä sukkiin että lapasiin.


Kolmas osio on Vallattomat villasukat eli lopussa on sukkaohjeita.


Kirjan alkusanoissa Karmitsa toivoo, että tämän kirjan innoittamana myös kaikki kirjoneulontaa pelänneet uskaltautuisivat tarttumaan puikkoihin. Hän myös toteaa viisaasti, että elämä on liian lyhyt yhdellä värillä neulomiseen!

Kirjan mallit on neulottu pääasiassa Novitan, Regian ja Dropsin langoilla. Ohjeiden kokoa voi muunnella puikkoja tai lankoja vaihtamalla.

Vaikka olen oikeastaan koiraihminen, niin kirjan kaksi kissamallia viehättävät minua kirjassa kaikkein eniten!

MIAUT
Lanka: Drops Fabel
KISSIMIRRIT
Lanka: Drops Fabel
Nämä ovat kummatkin tällaisia söpöstelymalleja. Hieman persoonallisempaa suunnittelua edustavat nämä lapaset:

BUDDHAT
Lanka: Novita Nalle
TSIISUKSET
Lanka: Regia Design Line
Tai mitä sanotte tällaisista joulusukista?

KARMEAT JOULUSUKAT
Lanka: Novita 7Veljestä
Lumi Karmitsalla täytyy olla aivan uskomaton mielikuvitus, sillä kuka muu voisi keksiä kirjoneuleen aiheeksi luurankotontun!

HILPEÄT KALLOTUMPUT
Lanka: Novita Nalle
Kallotumppujen kohdalla Lumi Karmitsa haastaa neulojan: "Yritä neuloa nämä tumput päästämättä kertaakaan hymyä kareilemaan kasvoillesi. Et tule onnistumaan." Itse asiassa koko kirja saa hymyn huulille. Otsa kurtussa tätä kirjaa ei kerta kaikkiaan voi selailla. Toivottavasti Karmitsa tekee vielä monta kirjaa meidän neulojien iloksi!

KNIT WITH LOVE
Lanka: Novita Nalle

Kirjassa ei ole ainoastaan leikitelty väreillä ja kuvioilla, vaan ohjeissa on käytetty myös erilaisia tekniikoita. Esimerkiksi yllä olevissa sukissa on Alma-mummon kantapää, joka neulotaan yhden puikon silmukoilla, jolloin kantalappua ei käännetä.

KAPITALISTIN KINTAAT
Lanka: Drops Fabel, Regia Fluormania Color
Ja näissä kintaissa on hyvin istuva intialainen peukalokiila.

Kirjan lopussa kiitetään mm. koeneulojia ja siellä muistetaan myös kirjoittajan Kaaleppi-koiraa näin:


"Kiitos myös rakkaimmalle ystävälleni Kaalepille jatkuvasta ja täydellisestä kiinnostuksen puutteesta neuleprojektejani kohtaan. Pysyvätpähän asiat oikeissa mittasuhteissä."

Suosittelen kirjaa! Tästä ehdit neulomaan vielä monta hauskaa joululahjaneuletta.

Tänään minua ilahdutti: Olen onnellinen, että minun koirani osoittaa samanlaista kiinnostuksen puutetta minun neuletöitäni kohtaan! Myöskään lankakerät eivät sitä pahemmin kiinnosta. Ihan pentuna se onnistui tuhoamaan yhden pyöröpuikon, mutta se jäi ainoaksi tihutyöksi. Miten teidän lemmikkinne suhtautuvat neulomiseen?


10 kommenttia:

 1. Meillä Ebba ei ole kiinnostunut neuletöistäni. Vaikuttaa lähinnä tympiintyneeltä - kun silloin en voi häntä rapsuttaa :)

  VastaaPoista
 2. Omani ei ole kiinnostunut käsitöistäni ja käsityötarvikkeistani ja aloitin vasta, kun koira on ollut meillä jo kaksi vuotta. Kun se kerää huomiota, niin se varastaa sukkia, jotta huomaisimme ja käskisimme antaa sukat takaisin.

  VastaaPoista
 3. Meillä Dooris jos löytää lankakerän, kuljettelee ympäriinsä, hautoo pedissään, villasukat yms. tuotteet ovat kivoja kuljetettavia myös. Toinen ei välitä mittään, sellainen blondi uroskoira...

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa hauskalta kirjalta! Meidän Lempi-kissa osallistui kaikkeen, mitä minä tein.

  VastaaPoista
 5. Hih, täytyypä käydä varaamassa tuo kirjastosta :-)

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti saatava tuo kirja käsiini!
  Meillä on kolme kissaa jotka rakastavat lankoja! Ei voi jättää mihinkään lojumaan tai muutoin saa keriä ihan uudelleen...

  VastaaPoista
 7. Minullakin on tuo kirja, mutta en ole ennättänyt siitä vielä mitään neuloa. Hyvin esittelit! =)

  VastaaPoista
 8. Tämä on kyllä oikea hyvänmielenkirja. Pakko oli hankkia, ihan jo kirahvilapasten takia.
  Meillä koiraa ei enää seniori-iässä kiinnosta neulomukset. Nuorempana tuhosi kyllä muutamat puikot ja sotki lankakerät, jos oli jätetty siihen mahdollisuus.

  VastaaPoista
 9. Meillä ei ole lemmikkejä, mutta kuusi lastenlasta 3-v ja juuri 8-v välillä. He on antaneet olla rauhassa, paitsi kuopus. Tosi rauhallinen kaveri ja touhuaa rauhassa ja sitten kun pinna menee, niin.. Yhden kerran oli heitellyt neulekorista langat pitkin lattiaa ja lapasneuleesta puikot lattialle ja purkanut vielä lapasia jonkun matkaa (on muuten hänelle tulossa olevat). Yhtä keristä selvittelin aika kauan, kun oli sotkussa kunnolla.

  VastaaPoista
 10. my god how beautiful kitten like a real
  very unfortunate that in my country I can not buy this book :(

  VastaaPoista