lauantai 3. syyskuuta 2016

Esittelyssä Puikkomaisterin Lapaskirja

Puikkomaisterin Lapaskirja on odotellut kiltisti työpöydälläni jo jonkin aikaa. Toki olen kirjaa selaillut jo moneen kertaan, mutta vasta tänään sain otettua valokuvia, jotta voin esitellä kirjan myös teille. Tosin tästä kirjasta löytyy juttua jo monesta paikasta, mutta tässä vielä yksi esittely.

Puikkomaisterin Lapaskirja
Tiina Kaarela
Moreeni
Heti kun kirjan avaa, niin kaikista malleista löytyy pieni kuva samaan tyyliin kuin monista käsityölehdistä. Tämä on ihan loistava idea!


Tässä kirjassa mallien vieressä olevat tähdet eivät kerrokaan vaikeustasosta vaan kärsivällisyystasosta. Itse en ole paljon kirjoneuleita tehnyt ja siksi olen ollut siinä uskossa, että se on aika vaikeaa. Mutta kyse onkin siis vain kärsivällisyydestä! Tosin tässä kirjassa on värejä käytetty muutenkin kuin kirjoneuletta tehden.


Ohjeet on nimetty tekijän tuntemien henkilöiden mukaan. Esimerkiksi yllä olevat jännittävät sormettomat on nimetty Evaksi.


Kirjan nimi on hieman harhaanjohtava, sillä kirjassa on lapasten lisäksi sormikkaita, kämmekkäitä ja sormettomia.


Ohjeista neljä on nimetty miesten mukaan. Vesa-sormettomat ovat saaneet nimensä Tiina Kaarelan miehen mukaan, joka kuvassa soittelee hanuria.

Minun suosikkitrioni näistä ihanista ohjeista ovat:

JAANA
SANSKI

SINI

Useimmat kirjan käsineistä on neulottu ohuella langalla (100g=420m). Kaikki kirjassa käytetyt langat löytyvät suomalaisista nettikaupoista.


Kaiken kaikkiaan Puikkomaisterin kirja on hyvin inspiroiva. Itse asiassa niin inspiroiva, että minä kävin jo lankakaupassa hankkimassa sormeen laitettavan langanohjaimen, jonka avulla kirjoneuleen neulomisen pitäisi sujua hieman helpommin.

Tänään minua ilahdutti: Syksy on ihan mahtavaa aikaa neulojalle. Kauppoihin tupsahtelee koko ajan uusia lankoja, kirjakaupasta löytyy uusia neulekirjoja ja lehtihyllyissä on ihania käsityölehtiä. Kyllä meidän neulojien nyt kelpaa nautiskella!


1 kommentti:

  1. Ne lankaohjaimet! Minulla on kaksi erilaista lankaohjainta jo muutaman vuoden enkä ole vielä käyttänyt, mutta kokeilin kyllä kerran ja en pitänyt. Pitäisi vaan harjoitella lisää niiden kanssa.

    VastaaPoista