sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Ruusupuu

Välittömästi kun näin Heidi Alanderin Ruusupuu-huivin ensimmäisen kerran, tiesin, että minun on neulottava sellainen. Ohjetta joutui kuitenkin odottelemaan jonkin aikaa, sillä se julkaistiin vasta Neulefestareiden aikaan.

RUUSUPUU
Lanka: Schoppel Wolle Admiral Batik Edition ja Taito Pirkanmaa Roosanauha sukkalanka yht. 172g
Puikot: 4mm
Ohje: Ruusupuu by Heidi Alander

Kuvittelin ensin, että tähän huiviin täytyy käyttää jotakin luxuslankaa. Sitten kävikin niin, että kaksi melko tavallista sukkalankaa sattui olemaan lankakorissani vierekkäin ja huomasin, että nehän sointuvat täydellisesti toisiinsa!


Itse asiassa samasta korista löytyi toinenkin täydellinen sukkalankapari, mutta ne säästän jotain toista huiviprojektia varten. Tässä siis kaikille muillekin vinkiksi, että lankoja kannattaa siirrellä paikasta toiseen ja asetella niitä toistensa läheisyyteen!


Ruusupuun ohje on maksullinen ja siitä on olemassa sanallisen ohjeen lisäksi kaavio-ohje. Käytän melkein aina kaavioita, koska niitä on mielestäni helpompi seurata. Tällä kerralla päädyin kuitenkin sanalliseen ohjeeseen.


Raitaosuus sujui ongelmitta, mutta pitsiosuus aiheutti aika monta harmaata hiusta. Ohjeessa oli nimittäin monta virhettä!


Valitettavasti yritin urheasti seurata sanallista ohjetta virheistä huolimatta. Aika monesta virheestä selvisinkin, mutta kuitenkin huiviin jäi luvattoman monta virhettä. Tarkkasilmäisimmät huomaavatkin, että minun pitsikuvioni menee ihan päin männikköä lopussa.


En jaksanut kuitenkaan ruveta purkuhommiin, joten virheiden kanssa on vaan elettävä. Olen laittanut Heidi Alanderille viestiä noista virheistä, joten toivottavasti hän korjaa ne pian ohjeeseen.


Kaikesta huolimatta huivista tuli kaunis ja kannustan muitakin neulomaan huivin; kunhan seuraatte kuvio-ohjetta!

Tänään minua ilahdutti: En ole ollut moneen vuoteen Turun Kirjamessuilla. Osallistuin Kirsin kirjanurkka -blogin arvontaan ja voitin itselleni lipun messuille, joten lauantaina aion suunnata Turkua kohti. Kaiken kukkuraksi sain myös Paulo Coelhon kirjan!

4 kommenttia:

 1. Tuo on kaunis huivi ja sukkalangat on hyviä. huivia tarvitsee kuitenkin joskus pestä--ainajkin tällaiseten pienten lastenlasten mummin huivia.

  VastaaPoista
 2. Ihana Ruusupuu! Eikä niitä virheitä kukaan huomaa. :)

  VastaaPoista
 3. Upea huivi! Kyllä se niin taitaa olla, että virheet näkee ainoastaan tekijä itse. :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi. Ostin heti ohjeen neulefestareiden jälkeen enkä ole vielä ehtinyt neuloa tätä kaunista huivimallia. Kenties ensi keväänä.
  Harmi että ohjeessa oli virheitä ja sait kamppailla huivin kanssa. Tänään iltapäivällä tuli viesti sähköpostiin, että huivin ohje on nyt korjattu ja latasin juuri korjatun version. Onneksi en ole ehtinyt vielä tulostaa kesällä ostetun ohjeen paperille.

  VastaaPoista