tiistai 19. heinäkuuta 2016

Chiton-pusero

CHITON-PUSERO
Lanka: Sublime Bamboo&Pearls DK 482g
Puikot: 4mm
Ohje: Chiton Pullover (Knitscene Winter/Spring 2011)
Sublimen langan ostin viisi vuotta sitten ja puseroa rupesin neulomaan viime vuoden keväällä. Pusero eteni varsin vauhdikkaasti, kunnes kauluksen kohdalla olevien lisäysten kanssa tuli ongelma. Neule joutui sen takia vuodeksi nurkkaan häpeämään. Koska tämän vuoden tavoitteena on saada valmiiksi nimenomaan vaatteita itselle (ei siis pelkkiä asusteita), niin eihän siinä taaskaan auttanut muu, kuin ottaa pusero uudelleen käsittelyyn.


Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, niin eivät nuo lisäykset kovin kummoisia ole, mutta joskus yksinkertainenkaan ohje ei mene jakeluun. Eikä englannin kielikään aina auta asiaa... Lopulta kuitenkin tajusin ohjeen ja sen jälkeen homma sujui hienosti loppuun asti.


Pientä draamaa aiheutti lopussa se, että pelkäsin langan loppuvan kesken. Ehdin hätäpäissäni jo googlettaa, että saisiko sitä jostain lisää. Onneksi lisätilausta ei tarvinnut tehdä, sillä lanka riitti ja sitä jopa jäi 12g!


Valmistuneet työt liotan aina vedessä, johon olen laittanut hieman huuhteluainetta. Sen jälkeen laitan neuleen pesukoneeseen kevyeen linkoukseen. Näin teen siis myös villavaatteille ja aina on homma toiminut. Sublimen Bamboo&Pearls -langan kanssa oli ainoastaan se ongelma, että pusero ei meinannut millään kuivua. Valehtelematta odotin kuivumista varmaan viisi vuorokautta! Osasyynä oli varmasti se, että ilma oli varsin kostea ja että pusero oli levitetty muovisen tason päälle.Ohje on Knitscene-lehdestä, mutta Ravelrysta tämän ohjeen voi ostaa erikseenkin. Lopputulokseen olen tyytyväinen. Pinkki väri vain jo hieman kyllästyttää, sillä vähän aikaa sitten sain valmiiksi pinkin Breathing Spacen.


Pusero pääsi heti kuvausten jälkeen iltatorille. Aluksi kaikki sujui hyvin, mutta jossain vaiheessa jouduin "nykimään" puseroa eri suuntiin. Kotiin tullessa tajusin, että pusero oli venynyt pituutta useamman sentin! Tästä "uudesta" versiosta ei ole kuvaa, mutta kyllä pusero vieläkin on ihan pidettävä. Mies lohdutti, että jos pusero venyy vielä lisää, niin kohtahan alle ei tarvitse edes housuja laittaa, koska puserosta on tullut hame. Miehet!

Tänään minua ilahdutti: Kuvissa näkyy mun valkoinen aktiivisuusranneke Vivofit 3. Sain sen synttärilahjaksi kesäkuun alussa. Entuudestaankin olen kävellyt melko paljon koiran kanssa, mutta nyt liikun entistä ahkerammin. Joka päiväksi on annettu tavoite askelten määräksi ja jos illalla huomaan, että askelia "puuttuu" vielä 4000, niin eihän siinä auta muu kuin lähteä taas liikkeelle.

5 kommenttia:

 1. Ihana pusero! Ja sulle kyllä sopii pinkki! :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunis, ja näyttää sopivan sinulle niin hyvin. Malli on juuri minun mieleeni, yksinkertainen, jossa kuitenkin on jokin juju. Mahtaisikohan toimia pellavalangasta?

  VastaaPoista
 3. Kaunis pinkkipusero! Mitäpäs ne miehet tietää:D

  VastaaPoista
 4. Kaunis! Minulla on tuosta langasta samanlainen kokemus, että venyy käytössä hurjasti.

  VastaaPoista