perjantai 7. joulukuuta 2012

Palmikkopipo

Nyt jos koskaan tarvitaan pipoja. Se on kuitenkin sellainen vaatekappale, että on todella vaikea löytää itselle sopiva malli. Useimmissa pipoissa on myös se vika, että ne ovat liian ohuita tai sitten ne nousevat itsestään ylöspäin, jolloin korvia palelee. Täydellistä pipomallia en ole vielä kohdannut. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin on minulla muutama malli mielessä, mutta kun pipojen neulominen ei ole kovinkaan kivaa... Jotakin olen kuitenkin saanut aikaiseksi.

PALMIKKOPIPO
Lanka: Novita Puro 73g
Puikot: 4.5 ja 5mm
Ohje: Novita Syksy 2009, malli 23

Puro-langat jaksavat aina vaan minua viehättää. Pipossa käytetty lanka on nimeltään Kukkaniitty ja se tuo mukavasti väriä talvipäiviin. Tämäkään pipo ei ole täydellinen, mutta käyttökelpoinen kuitenkin.


Tein piposta hieman matalamman kuin ohjeessa. Nyt kun tarkemmin asiaa ajattelee, niin joustin olisi voinut olla ohjeessa mainitun pituinen, jolloin joustimen olisi voinut taittaa kaksinkerroin. Silloin piposta olisi tullut lämpimämpi.


Tämän pipon yhteydessä opin vihdoinkin tekemään palmikon ilman apupuikkoa. Aikaisemmin olen kartellut palmikoiden tekoa, sillä se on mielestäni kovin hidasta puuhaa. Nyt koko homma sujui leikiten.  (Dropsin sivuilta löysin näppärän ohjevideon.)

Kirpparilta tein muutama päivä sitten todellisen kirjalöydön:


Kirja on ilmestynyt tänä vuonna ja se oli kunnoltaan aivan uudenveroinen. Minulla ei ole ihan lähipiirissä pieniä lapsia, mutta kirjassa on niin kauniita ohjeita, että se kannatti ehdottomasti ostaa. Hinnallakaan se ei ollut pilattu. Se maksoi nimittäin 8e.

Tässä muutama makupala ohjeista:
Tänään minua ilahdutti: Eilen vietimme tyttären synttäreitä. Tohinaa oli aamusta iltaan. Oli tosi kiva tavata läheisiä ihmisiä. Tänään on onneksi vapaapäivä, joten saan toipua juhlahulinasta. Nyt voisi olla  sopiva hetki kaivaa joulukortit esille ja ruveta kirjoittelemaan niitä kaikessa rauhassa.

8 kommenttia:

 1. Pirtsakan värinen palmikkopipo!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kaunis pipo, oikea piristys tähän vuodenaikaan :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana pipo! Niin kauniit värit ja palmikko aivan mahtavan näköinen, vaikka onkin aika yksinkertainen. Kaunis!

  VastaaPoista
 4. Kivan näköinen palmikkopipo :)

  Ullassa julkaistu Tähtilatva on minun päähäni parhaiten istuva pipomalli.

  VastaaPoista
 5. Olen kanssasi samaa mieltä, että sopivaa pipomallia ei ole vielä tullut vastaan. Kaunis tämä sinun piposi kuitenkin on.

  VastaaPoista
 6. Onpa pirtsakka pipo. Ja tuo kirja on kyllä ollut löytö ! t. Eija

  VastaaPoista
 7. Ihanan pirteä pipo :)

  Ja minkä kirjalöydön oletkaan tehnyt!

  VastaaPoista