lauantai 1. joulukuuta 2012

Adventtitunnelmia

Pikkujouluna meillä on aina käynyt tonttu tuomassa namipussin lapsille. Tämä on perinne, joka on kulkenut suvussamme sukupolvelta toiselle. Vaikka lapset ovat jo isoja, niin kovasti nuo näyttivät ilahtuvan tonttupusseistaan. Tämän talon tonttu oli tosin niin hätäinen, että hän kävi jo perjantai-iltana, vaikka pikkujoulu on vasta lauantaina. Yhtä hätäinen on tämän talon emäntä, sillä ensimmäinen adventtikynttilä sytytettiin jo tänään lauantaina.


Kynttilät ovat niin paksuja, että niissä riittää kyllä poltettavaa, vaikka pienen varaslähdön otinkin. Myös jouluvalot laitettiin tänään ulos pihaa valaisemaan. Kaikki näyttääkin nyt niin kauniilta, kun pihalla on valojen lisäksi myös lunta. Sisällekin olen laittanut joitakin koristeita. Yksi suosikeistani on tämä enkeli:


Viime vuotiseen tapaan hankin itselleni teekalenterin. On mahtavaa, kun jokaisen aamun joulukuussa saa aloittaa eri teemaulla.


Päivän kirjavinkki: Maihinnousu, Riikka Ala-Harja


Riikka Ala-Harja on yksi tämän vuoden Finlandia-ehdokkaista. Kirjan luettuani en ole asiasta mitenkään hämmästynyt. Se on nimittäin hyvä! Tiistaina 4.12. selviää, pitikö Tarja Halonen myös kirjasta, sillä silloin Finlandia-palkinnon saaja selviää.

Tänään minua ilahdutti: Monessa blogissa on joulukalenteri, joten joulukuussa on päivittäin tiedossa paljon kivaa luettavaa ja katsottavaa.

5 kommenttia:

 1. Hei, meillä näyttää ihan samalle kynttilöiden suhteen. Paitsi, että lautanen on tumma. Noi vaan on niin kivat. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää 1. adventtia sinulle.

  VastaaPoista
 3. Tee-kalenteri... voi kun tuollainen olisikin kiva.
  En ole sellaiseen missään törmännyt.
  Meillä markkinat on sisätiloissa, jalkapallohallissa. Ne on vuoden parhaat markkinat !

  Hyvää Adventtia Sinulle !

  VastaaPoista
 4. Tee-kalenteri on miulle ihan uusi tuttavuus, kivalta kuullostaa!
  Mukavaa adventtia!

  VastaaPoista
 5. Meillä on ollut pihalla valot jo muutaman viikon ja tänään sytytin jouluvaloja sisällekin. Tunnelmallista joulun odotusta!

  VastaaPoista