sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Lapastehdas käynnissä

Kun pääsin alkuun lapasten tekemisessä, niin piti tehdä perään heti toiset. Tällä kerralla lankana Noroa. Hetken aikaa piti säätää, ennen kuin löysin oikean silmukkaluvun. Lopulta hoksasin, että Isoveli-langalle tehdyllä ohjeella tulee sopivat, kunhan vaihtoi puikkokoon numeroa pienemmäksi.

NORO-LAPASET
Lanka: Noro Kureyon 54g
Puikot: 4mm
Ohje: Novita Syksy 2010, malli 84


En ole todellakaan mikään valokuvaaja, mutta tosi hauskaa oli räpsiä kuvia ulkona; kerrankin oli kirkas päivä ja valkoinen lumi taustalla tuo Noron värit upeasti esiin. Siksipä näitä kuvia riittää...Noro Kureyon on ihanan rouhevaa lankaa; sellaista kunnon villalankaa. Näiden lapasten ansiosta innostuin kaivamaan esille keskeneräisen villapaidan, jossa olen käyttänyt samaa lankaa (tosin eri väriä). Nyt kun pääsin taas vauhtiin, niin villapaitahan etenee ihan hurjaa vauhtia. Jo on kyllä aikakin, sillä taisin aloittaa sen neulomisen vuonna 2007! No, tällaista tämä minun käsityöharrastukseni on. Haluaisin olla sellainen, joka tekee yhden työn kerrallaan valmiiksi, mutta käytännössä noita keskeneräisiä on joka paikassa. Minkäs sitä luonteelleen mahtaa.

Tänään minua ilahdutti: Mies teki ihanaa keittoa. Jälikiruuaksi join kahvia ja söin tummaa suklaata. Samalla katselin telkkarista Downton Abbey -sarjaa. Kun ohjelma oli katsottu, lähdin tunnin pituiselle lenkille. Nyt on hyvä olla!

8 kommenttia:

 1. Kivan pirteät värit tuossa langassa.

  Minua ilahdutti samat hommat eilen, paitsi ei televisio-ohjelmaa vaan radiosta musiikkia.

  VastaaPoista
 2. Kauniit lapaset!
  Minua on ilahduttanut tuo keittojuttu jo kolmena päivänä peräkkäin. Vielä se oli tänäänkin niin hyvää! =)

  VastaaPoista
 3. Kauniit lapaset. Jännä, miten hyvin sininen ja ruskea sopivatkin yhteen.

  VastaaPoista
 4. Ihanat lapaset :) Olen samanlainen monen projektin neuloja.. Mutta olen sitä mieltä että on pakko ainakin 2työtä olla samanaikaisesti meneillään. Sit jos tulee hetkellinen kyllästyminen mutta tahtoo tehä jotain niin toinen työ on odottamassa jo! Jos vaan saisin pidettyä sen siinä 2työssä :D

  VastaaPoista
 5. Jään mielenkiinnolla odottamaan villapaidan valmistumista :) Minäkin joskus toivon, että osaisin neuloa yhden työn kerralla valmiiksi ja vasta sitten aloittaa uuden... Turha toivo!

  Mutta toisaalta, sehän on vaan ihanaa aloittaa uusia neuleita ja neuloa sitä työtä mikä milloinkin sujuu parhaiten. Kyllä ne loputkin aina aikanaan valmistuu!

  VastaaPoista
 6. Nuo Noron langat ovat jotenkin taianomaisia; tekee niistä mitä vaan, niin aina tulee hyvännäköistä.

  VastaaPoista
 7. Tosi nätit lapaset. Ja kiva blogi sinulla!

  VastaaPoista