torstai 5. tammikuuta 2012

Uutta ja vanhaa

Tänään on jo viides päivä tätä vuotta, joten taitaa olla korkea aika kurkistaa vähän vanhaan vuoteen ja suunnitella uusia juttuja tälle vuodelle. Tykkään ylläpitää kaikenlaisia tilastoja ja listoja. Näitä kun olen tutkiskellut, niin huomaan, että viime vuonna tein kaikenkaikkiaan 61 käsityötä ja niihin kului lankaa n. 9,5 kg. Ei hassumpi saavutus! Tavoitteena oli saada lankavarastoa pienemmäksi, mutta siinä en kyllä onnistunut kovin hyvin. Mun systeemihän oli sellainen, että tilastoin joka kuukausi kulutetut (myydyt, lahjoitetut) langat ja ostetut (saadut). Jokaisena kuukautena lopputuloksena olisi pitänyt olla miinusmerkkinen luku. Tosiasiassa vain neljänä kuukautena loppusumma oli miinusmerkkinen ja niinpä karu totuus on, että lankavarastoni kasvoi n. 10 kilolla. Noloa!!

No, positiivisena ihmisenä voin todeta, että viime vuosi oli ikään kuin harjoittelua ja nyt alkaa varsinainen lankavaraston pienennysoperaatio. Täytyy van neuloa paljon, niin silloin ostoksetkin sallitaan. Vähän kävinkin jo harjoittelemassa tuota ostamista Turussa. Sieltä kotiutui nimittäin näin kaunis sukkalankakerä.


Ostin myös uuden mittanauhan, koska ne ovat aina kadoksissa. Tässä on vielä magneettikin, joten sen voi lätkäistä johonkin kiinni.


Blogikoirakin vielä varmisti, että laatu on kohdallaan.

Joulukuussa valmistui hartiahuivi, jota en ole vielä esitellyt. Ohje oli aika simppeli, joten se soveltui hyvin TV-työksi. Liukuvärjätty lanka takasi kuitenkin sen, että en ihan kyllästynyt tekemiseen.

HARTIAHUIVI
Lanka: Kauni Effektgarn 223g
Puikot: 3.5mm
Ohje: Drops 107-28
Löysin mielestäni tosi kauniit napit tähän työhön. Hartiahuivit jäävät usein käyttämättä, sillä ne tahtovat aina valahtaa hartioilta ja huivineulatkin on aika hankala asetella paikoilleen. Jospa napit pelastaisivat tällä kertaa tilanteen ja huivia tulisi tosiaan myös käytettyä.

Tänään minua ilahdutti: Turun reissulla kävin tutustumassa Turun taidemuseon Carl Larsson -näyttelyyn. Taulut olivat juuri sellaisia, joista minä tykkään. Kaiken kukkuraksi samalla reissulla löytyi tyttären huoneeseen näin hellyttävä kehotus:


Siinäpä ohjenuora tälle vuodelle!

22 kommenttia:

 1. Todella houkuttelevan värisen sukkalangan olet löytänyt.

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköistä sukkalankaa ja tuo huivi on kyllä kaunis :)

  VastaaPoista
 3. Upea huivi, mukava kiinnityssysteemi edessä! Sukkalanka on ihana, samoin blogikoira :)))

  VastaaPoista
 4. Ompa kaunis huivi, kiitos linkist. Jos vaikka tuollaisen tekisin.
  Rapsutukset laadunvalvojalle :)

  VastaaPoista
 5. Ompa ihana tuo hartiahuivi. Piti ihan läheltä katsoa(suurensin kuvan) Kauniit väritkin siinä. Minä kävin aiemmin syksyllä siellä samassa näyttelyssä, taulut ei kolahtanut minuun yhtään. Jotenkin odotin Vaahteramäen Eemilin hyppäävän ulos jostain taulusta.

  VastaaPoista
 6. On kyllä kauniinvärinen ja -mallinen hartiahuivi!

  VastaaPoista
 7. No nyt on nätti huivi! Tosi kiva malli, laitanpa tämän muistiin kun yksi liukuvärjätty vyyhti olis neulottavana, sitten joskus kesällä.

  VastaaPoista
 8. Upea hartiahuivi! Vironvillakin sopii tuohon mainiosti. En ensin hoksannutkaan, että tuo on sama malli, jonka itse tein Fabelista toissa vuonna. :)

  VastaaPoista
 9. Hieno huivi! Meidän perhe menee Turkuun huomenna katsomaan Carl Larssonin, vielä äkkiä ennenkuin se loppuu :)

  Kiitos kauniista sanoistasi blogissani!

  VastaaPoista
 10. Hieno huivi!

  Tuo suuri Lankojen Hävittämisoperaatio on tässäkin huushollissa jotenkin vääränmerkkinen! Lankamäärä vaan lisääntyy, vaikka kuinka neuloo. Raha kuulemma tulee rahan luo, mutta meillä lanka tulee langan luo!

  VastaaPoista
 11. Voi kun on kivan näköinen huivi!
  Näin vuodenvaihteessa lankakauppiaan sydäntä kylmää kun lähes kaikissa blogeissa on sama langanhävityslupaus tehtynä...
  Mut mulla olis sulle yks ehdotus - jospa varastossa olevista bambuista ja puuvilloista tekisit muutaman sytomyssyn ystävänpäiväksi TYKS - keräykseen:-)

  VastaaPoista
 12. Kaunis huivi!
  Todella kaunista lankaa olet löytänyt reissullasi ja varmaan blogikoirakin sen hyväksyi.

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana huivi ja nuo värit ovat upeat. Tämän huivin toteutan vaikka huiveja on jo ihan omiksi tarpeiksi ... Blogikoiralle terkkuja!

  VastaaPoista
 14. Todella upea, pakko oli minunkin laittaa tuo ohje talteen. Jos vaikka tulisi tuollainen tehtyä.

  VastaaPoista
 15. Oi, onpas kaunis huivi. Tykkään erityisesti tuosta epätavallisesta muodosta.

  VastaaPoista
 16. Ohhoh, miten osui suoraan neulontahermoon sinun huivisi. Ihana!

  VastaaPoista
 17. Kätevä huivi ja kivat värit raitalangassa :)

  VastaaPoista
 18. Hieno huivi ja erityisen hyvä tuo kiinnitys! Pitänee testata pelimannikäyttöön myös!

  VastaaPoista
 19. Upea huivi! Vaikka hyvin arvaa miten se on tehty, on se silti ihmeellinen. Nerokas keksintö nuo napit edessä.
  Mainitsit jossain kommentissa miinustavasi hieman lankavarastoasi tähän suuntaan... Ilolla otetaan kaikki vastaan, pieninkin nysä :-D

  VastaaPoista