sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Tweedtunika

Viikko on vierähtänyt edellisestä postauksesta. Puikot ovat kyllä olleet ahkerassa käytössä, mutta kuvaaminen ei ole oikein  innostanut. Tänään oli vihdoinkin mahdollisuus kuvata päivänvalossa ja kaiken kukkuraksi vielä aurinkokin paistoi.

Ostin syksyllä Lidlistä Monte Carlo -nimistä lankaa. Kuten tuosta linkistä voi katsoa, niin rupesin heti tekemään Me-lehdessä ollutta tunikaa. Väliin tuli kuitenkin kaikenlaisia muita projekteja, joten tunika valmistui vasta pari päivää sitten.

TUNIKA
Lanka: Lidl Monte Carlo 496g
Puikot: 5.5 mm
Malli: Me-lehti 2010

Ohjeessa tunika oli tehty Novitan Puro-langasta. Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen; koko on juuri sopiva (vatsaa täytyy hieman vetää sisään, mutta se ei ole kovin suuri murhe) ja lanka on todella miellyttävän tuntuista. Itse asiassa aika harvoin tulee tällainen olo, että valmistunut vaate tuntuu heti hyvältä.
Tänään minua ilahdutti: Olen lisännyt tuohon sivupalkkiin "Lankavaraston pienennysprojekti" -osion. Siihen aion kuukausittain merkitä lankavarastossa tapahtuneet muutokset. Tässä kuussa olen ostanut tai saanut yli 1.5 kg lankaa, mutta toisaalta kulutus (tai myynti) on ollut niin suurta, että tässä kuussa lankavarasto on pienentynyt 17g! Jonkun mielestä varmaan säälittävä tulos, mutta minä olen ikionnellinen, että lankavarasto ei ole kasvanut.


8 kommenttia:

 1. Tosi kaunis tunika! Ja nätti lanka!! Pitääkin joskus kattoa jos olis tota lanka liidelissä. Ja minusta tuo -17g on mahtava tulos jos on saanut/ostanut lankaa 1,5!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis tunika!!
  Ja miinukset ovat aina plussaa, pienetkin miinukset! :-)

  VastaaPoista
 3. Ihana tunika! Olen katsellut lankoja liiteri-kaupassa, mutta en vielä ostanut. Noin hyvän näköinen tulos saa minutkin ostoksille!

  VastaaPoista
 4. Nätti tunika! Onko lanka täyttä villaa?

  VastaaPoista
 5. Emma: Langassa on vain 10% villaa ja 10 % alpakkaa, loput on tekokuitua. Sen takia ihmettelenkin, miten mukavalta lanka voi tuntua!

  VastaaPoista
 6. Nätti malli ja ihanan väristä lankaa :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis tunika ja sopii sinulle hyvin!

  VastaaPoista
 8. Kaunis tunika ja kiva väri! Minun pitäisi vetää kovasti vatsaa siään, silti ei peittyisi. Todella onnistunut!

  VastaaPoista