lauantai 18. helmikuuta 2023

Tammikuun sukkia

ILLAN TULLEN -SUKAT
Lanka: Novita Nalle (käsinvärjätty) 95g
Puikot: 2.75mm

Tämän vuoden ensimmäiset sukat valmistuivat jo tammikuun toisena päivänä. Langan olen ostanut joltain käsinvärjäriltä jo vuonna 2016. Lanka on Novitan Nallea ja tälle värille oli annettu nimi "Illan tullen". Tein sukat miehelleni syntymäpäivälahjaksi. Tosin hän saa ne käyttöönsä vasta nyt, kun niistä on otettu kuvat ja ne ovat päässeet blogiin! Neuloessa minua jännitti kovasti, että riittääkö 100g, mutta lopulta lankaa jäikin 4g.

SCHEEPJES-SUKAT
Scheepjes Downtown 60g (väri: Baker´s Corner)
Puikot: 2.25mm

Scheepjesin sukkalanka Downtown on ihan uskomattoman pehmeää (75% merino extra fine, 25% nylon). Se tuntuu aivan kuin se olisi tarkoitettu vauvaneuleisiin. Sukkien neulominen ei ollut kuitenkin kovin kivaa. Minä nimittäin kaipaan sukkalangalta hieman enemmän ryhtiä ja rouheutta. 

Metrejä langassa on sama määrä kuin useimmissa fingering-paksuisissa langoissa eli 400m/100g. Neuloin sukat samalla silmukkamäärällä kuin ennenkin eli 16s/puikko, mutta siitä huolimatta sukista tuli aika pienet. Tykkään kuitenkin todella paljon langan hempeistä pastellisista raidoista.


Tänään minua ilahdutti: Tänään on talviloman ensimmäinen päivä ja sen kunniaksi saimme tänne eteläänkin pitkästä aikaa lunta

3 kommenttia:

  1. Kivan värisiä molemmat parit. Hyvä, että sait Nalle-langan riittämään. Minulle on usein käynyt miesten sukkia neuloessa - vaikka ei ole edes kovin isokenkäinen mies - että joudun kärjen neulomaan jollain eri langalla, kun 100 grammaa ei riitä. Aina kerällä ei välttämättä edes ole täyttä määrää. Olenkin alkanut punnita uudet kerät. Viimeksi oli Maija-langan 50 gramman kerillä 48 grammaa.

    VastaaPoista
  2. Upeita sukkia molemmat. Minäkin punnitsen nykyisin kerät. Jouduin tekemään ikävänä ihmisenä jopa reklamaation liian vähän painavasta kerästä. Kaksi 100 kerää : toinen kerä painoi 79 g ja toinen 83 g. Sain toki korvaukseksi kolme kerää tilalle.

    VastaaPoista