sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Funky Turtle

 

FUNKY TURTLE
Lanka: Novita Baby Wool ja Viking Garn Alpaca Storm yht. 466g
Puikot: 3.5 ja 4mm
Ohje: Funky Turtle by Teti Lutsak (52 x helpot neuleet)

Laineen julkaisemassa kirjassa 52 x helpot neuleet -kirjassa on todella monta kivaa ohjetta. Lainasin kirjan ensin kirjastosta, mutta lopulta hankin sen myös omaksi. 


Ensimmäiseksi neuleeksi tästä kirjasta valitsin Teti Lutsakin ohjeen Funky Turtle. Tänä vuonna yritän käyttää mahdollisimman paljon varastossa olevia lankoja ja siksi keksin yhdistää Novitan Baby Woolin ja Viking Garnin Alpaca Stormin samaan neuleeseen. Kummassakin langassa metrimäärä on melkein sama, mutta lankojen sormituntuma on ihan erilainen. Baby Wool on 100% merinoa ja Viking Garnin langassa on merinon lisäksi alpakkaa ja nylonia. Erilaisesta luonteesta huolimatta ne toimivat hyvin yhdessä.


Ohje on helppo, mutta ei todellakaan tylsä. Erityisen paljon tykkään noista harmaista kirjoneuleraidoista.


Myös kaarrokkeessa on kaunista pintaneuletta. Puseron väritys sopii mainiosti tähän vuodenaikaan, kun väkisinkin alkaa olla kevät mielessä.

Näistä samanvärisistä Novitan Baby Wooleista olen tehnyt pari vuotta sitten lammaspaidan ja se on edelleen yksi suosikkineuleistani. 

Tänään minua ilahdutti: Sain jo tänään ystävänpäiväkukkia. Ja mikä parasta; ne ovat lempikukkiani eli jaloleinikkejä.

4 kommenttia:

  1. Todella kaunis ja raikas väriyhdistelmä. Ihana myös tuo kukkanen (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
  2. Väriyhdistelmä on oikein kaunis. Piti oikein ottaa kyseinen kirja esiin, kun en muistanut mallia. Jännä, miten välivalinnoilla saa aivan eri ilmeen neuleeseen. Onnittelut!

    VastaaPoista