maanantai 20. helmikuuta 2023

Koirankarvalapaset

KOIRANKARVALAPASET
Lanka: Pirtin Kehräämö Villanka Koirankarvalanka ja Gepard Kid Seta yht. 88g
Puikot: 3.5mm
Ohje: Intialainen kiilapeukalolapanen (Novitaknits)

Ollessani kesällä Fiskarsissa löysin mielenkiintoista koirankarvalankaa.  Lanka on Pirtin Kehräämön ja siinä on puolet koirankarvaa ja toinen puoli on suomalaista villaa. Ajatus lapasista, joissa on koirankarvaa tuntui ihanalta.

Jotta lapasista tulisi oikein ihanan pörröiset, niin keksin laittaa niihin myös silkkimohairia.

Ohje kiilapeukalolapasiin löytyy Novitan sivuilta. Koska minun lankayhdistelmäni on paljon paksumpaa kuin 7Veljestä, jolle ohje on laadittu, niin valitsin lasten koon (150cm). Silmukoita minulla oli siis 40. Siitä huolimatta lapasista tuli minulle liian isot, joten mieheni sai nämä lapaset. Lankaa on vielä jäljellä, joten itselleni voisin tehdä lapaset pienimmällä koolla (110cm).

Langasta irtosi tosi paljon karvaa neuloessa; tuntui ihan siltä kuin olisi iso koira huushollissa! Toivottavasti karvoja ei irtoa ihan niin paljon valmiista lapasista. 

Tänään minua ilahdutti: Salon Taiteilijaseuran galleriasta bongasin hauskoja Anna Ahon neuleaiheisia teoksia.2 kommenttia:

  1. Koirankarvalanka kuulostaa eksoottiselta. Saattaa olla että nuo huopuvat käytössä ja pesussa sen verran, että karvat pysyttelevät paremmin paikoillaan.

    VastaaPoista