perjantai 11. maaliskuuta 2022

SoftieSOFTIE
Lanka: Sandnes Garn Børstet Alpakka 93g
Puikot: 5mm
Ohje: Softie by Jonna Hietala

En ole tehnyt yhtään pipoa tänä talvena, joten pitihän edes yksi sellainen tehdä. Huomiseksi on tosin luvattu +7 astetta, joten saattaa olla, ettei pipokausi jatku enää kovin pitkään.


Jonna Hietala julkaisi vähän aikaa sitten yksinkertaisen pipomallin nimeltä Softie. Pipossa ei ole mitään ihmeellistä, mutta jostain syystä todella moni innostui neulomaan juuri tämän pipon. Ja tietysti minäkin sitten halusin oman!

Sandnesin Børstet Alpakka on pehmeää, mutta kuitenkin jotenkin ällöttävän tuntuista käsissä. Siitä huolimatta hankin sitä, koska mallipipokin on neulottu kyseisestä langasta. Neulominenkaan ei ollut kovin mukavaa ja ehkä suurimpana syynä oli se, että pipo neulotaan kaksinkertaisella langalla.


Tunnettu tosiasia on myös, ettei 1o 1 n -neuloksesta tule kovin siistiä, vaikka neulekäsiala muuten olisikin tasaista. 

Toisin kuin yllä olevasta valituksesta voisi kuvitella, niin piposta tuli kuitenkin aika kiva!

Tänään minua ilahdutti: 90-luvun alussa telkkarista tuli sarja nimeltä Oi ihana toukokuu. Yle Areenasta löytyy uusi versio kyseisestä sarjasta ja se on nimeltään Larkinin perhe. Perheen äiti neuloo yhdessä jaksossa itselleen uimapuvun ja muitakin neuleita jaksoissa vilahtelee.
4 kommenttia:

 1. Upea pipo ja oi oi mikä ihana herkkuväri.

  VastaaPoista
 2. Olen neulonut samaisesta langasta puseroita lastenlapsille ja pipojakin. Samaa mieltä, ettei niitä kivoimpia lankoja neuloa. Teein saman Softie-pipon ja samaa mietin tuosta 1 o 1n -neuloksesta. kiva pipon neuloit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että pipolle tulee kyllä käyttöä, tosin vasta ensi talvena.

   Poista