lauantai 26. maaliskuuta 2022

Vieno-kaarrokeneule

VIENO-KAARROKENEULE
Lanka: Novita Icelandic Wool 521g
Puikot: 4 ja 4.5mm
Ohje: Vieno-kaarrokeneule by Sisko Sälpäkivi (Novitaknits)

Tammikuussa alkoi Novitan Vieno-kaarrokeneule Kal eli yhteisneulonta. Ohjeen on suunnitellut Sisko Sälpäkivi. Yleensä en osallistu yhteisneulontoihin, sillä minua alkaa ahdistaa, jos en pysykään aikataulussa. Harmaan, keltaisen ja valkoisen väriyhdistelmä oli kuitenkin niin houkutteleva, että päätin lähteä mukaan. Kaiken lisäksi Novitan Icelandic Wool sattui sopivasti olemaan tarjouksessa Citymarketissa. Minulla on pelkästään hyvää sanottavaa kyseisestä langasta. Aiemminhan tein samasta langasta Kiuru-kirjoneulepuseron.

Kuten pelkäsinkin, niin en pysynyt aikataulussa, vaan pusero valmistui vasta kuukauden kuluttua KALin päättymisestä. Se ei kuitenkaan haittaa. Pääasia, että neule kuitenkin valmistui melko sutjakkaasti. Välillä jo tuntui, että on niin keväisiä säitä, ettei tätä voi enää käyttää. Nyt sääennusteet lupailevat varsin talvisia lämpötiloja, joten ehkä pääsen sittenkin koekäyttämään tätä ennen ensi syksyä.

Lopputulos on varsin onnistunut. Kirjoneule on aavistuksen verran kireä puseron alaosassa, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi. 


Kovasti tässä jo mietin uutta pusero- tai villatakkiprojektia. Nyt aion kyllä hetkeksi unohtaa nämä paksut talvilangat ja valita jotakin hieman kesäisempää.

Tänään minua ilahdutti: Ravelryssä on hauska tilasto siitä, missä maassa on viime vuonna saatu valmiiksi eniten neule- tai virkkaustöitä. Listan ykkösenä on Islanti. Suomi on hienosti päässyt kolmannelle sijalle! 

 • Iceland: 744 projects per 100,000 people
 • Norway: 601 projects per 100,000 people
 • Finland: 544 projects per 100,000 people
 • Canada: 302 projects per 100,000 people
 • Sweden: 285 projects per 100,000 people

4 kommenttia:

 1. Tämä on ihana, ainakin näin harmaata rakastavalle. Jostain syystä näen mielessäni että punaisilla väreillä vois olla myös kiva (vaikka en ole niin punaisen ystävä).
  Olishan noita projekteja ravelryssä varmaan enemmän jos kaikki merkkais. Ite oon sen verran laiska että ne harvat valmistuvat tulee laitettua vain johonkin vihkoon ylös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen kuulostaisi oikein hyvältä!

   Totta on, että kaikki eivät jaksa laittaa projektejaan Ravelryyn vaikka siellä muuten olisivatkin.

   Poista
 2. Todella kaunis pusero ♥
  Minäkin huomasin tuon tilaston ja päätin tänä vuonna tehdä jokaisesta patalapustakin oman projektin, jotta kasvatan tilastoja. Jospa vaikka voitettaisiin tänä vuonna! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin olen laittanut kaikki pienetkin työt Ravelryyn. Voi olla, että ensi vuonna voitetaan!

   Poista