sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Turun Kädentaitomessut 2022

 


Kaksi vuotta sitten olin menossa Turun Kädentaitomessuille, mutta silloin korona aiheutti sen, että messut peruttiin viime hetkillä. Nyt olikin siis ihana vihdoinkin päästä messutunnelmaan mukaan. Sain myös hyvää seuraa messuille; tyttäreni ja poikani tyttöystävän.

Turun messut ovat melko pienet, mutta paljon katsottavaa sielläkin riitti. Sää oli todella aurinkoinen ja siksi oli oikeastaan kivakin, että messut tuli kierrettyä reilussa parissa tunnissa. 


Langathan minua kiinnostivat kaikkein eniten. Heti messuhalliin tultaessa oli Rainbowoolin osasto. Olen usein piipahtanut heidän Turun liikkeessään, joten langat olivat minulle tuttuja. Sen sijaan poikani tyttöystävä ei ollut näitä ennen nähnyt ja hän ihastuikin lankoihin, jotka on nimetty Potter-kirjojen mukaan. Koska hänellä on huomenna syntymäpäivät, niin hän sai valita synttärilahjan täältä.


Riikka-Piikka  oli tullut messuille Joroisista. Heillä oli paljon lankoja tarjolla ja osa oli sellaisia, joita en ole aikaisemmin päässyt hypistelemään. Erityisen mielenkiintoinen lanka oli edessä vasemmalla oleva Rauma Garnin Alpakka Lin. Sen koostumus on erittäin mielenkiintoinen: 48% baby alpakkaa, 8% villaa ja 44% pellavaa. Tätä aion ehdottomasti kokeilla, kunhan löydän jonkin sopivan mallin.


Kaikkein eniten aikaa vietin porvoolaisen Säie Woolin osastolla. Jotain halusin ostaa, mutta valinta oli vaikea, sillä mielessä ei ollut mitään erityistä ohjetta. Lopulta päädyin ostamaan pussin, jossa oli kolme vyyhtiä ns. hupsista-värjäyksiä. Toisin sanojen lankojen värit ovat kokeiluja. Neljäs vyyhti on ostettu Ilosta, jossa kävimme messujen jälkeen. 


Lankojen lisäksi löysin täydennystä neuleaiheisten postikorttien kokoelmaan. Kortit on tehnyt Kenkämaakari. Mukaan tarttui myös lankahamsteri aiheinen tarra.


Tänään minua ilahdutti: Tänään neuloin ensimmäistä kertaa parvekkeella. Aurinko paistoi niin lämpimästi, että en tarvinnut edes takkia. Ihana tunne!

2 kommenttia:

 1. Olisipa kiva päästä käymään käsityömessuilla jossakin :) Voisin kuvitella, että valinnanvaikeus tulisi kaikkien upeiden lankakerien ja -vyyhtien keskellä.
  Tänään oli kyllä kaunis, aurinkoinen ja lämmin keli. On ihana, kun kevät on hyvässä vauhdissa 🤍 Kaunista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla on kyllä aina piristävää käydä. Kivaa viikkoa myös sinulle!

   Poista