sunnuntai 22. elokuuta 2021

Siniset jämälankasukat

 

SINISET JÄMÄLANKASUKAT
Lanka: Gründl Hot Socks Malcesine, Regia Winter Time Color, Novita Nalle yht. 91g
Puikot: 2.75mm

Lankakoriin oli kertynyt kivoja sinisävyisiä sukkalankajämiä, joten päätin tehdä niistä yhdet miesten sukat. Sukat ovat miehelleni ja tarkoitus oli luoda aloitukseen 60s, mutta jostain syystä loinkin vain 56s. Tuo pienempi silmukkamäärä on sopiva minun sukkiini, mutta kun tein terästä tarpeeksi pitkän, niin nämä sopivat mainiosti miehenikin jalkaan.


Olen ennenkin sanonut, että nautin suuresti erilaisten värien yhdistämisestä. Näitäkin tehdessä oli hauska miettiä, että minkä jämän otan seuraavaksi ja kuinka pitkälle neulon ennen kuin vaihdan lankaa.


Ihanaa on tietysti myös se, kun lanka tulee kokonaan käytettyä ja samalla sen saan poistaa excel-lankataulukosta. Seuraavaksi taidankin tehdä punasävyiset jämäsukat itselleni.


Sukista puheen ollen on pakko esitellä myös nämä raitasukat, jotka neuloin huhtikuussa Vuonueen Pentti-langasta. Ehdin pitää sukkia vain yhden pesuvälin kun ne olivat jo tässä kunnossa!!!  Olen käyttänyt sukkia vain sisällä ja koskaan aikaisemmin en ole onnistunut saamaan sukkia tähän kuntoon näin nopeasti. Langan koostumus on 70% villaa ja 30% tenceliä. Enpä taida jatkossa tehdä sukkia enää tästä langasta. Olin jo heittämässä sukat roskiin, mutta ehkä sittenkin käyn ostamassa parsinsienen ja yritän korjata ne käyttökuntoon.


Tänään munua ilahdutti: Melkein olin jo unohtanut, että ostin kesällä Tampereelta tällaiset ihanat korvakorut. Taidankin laittaa ne heti huomenna korviini, sillä ne tuovat varmasti piristystä maanantaipäivään.

1 kommentti:

  1. Jämälangoista tulee kauniita ja persoonallisia sukkia. No, hyvä etten ole ostanut Pentti-lankaa enempää kuin sen vyyhdin, josta tein miehelleni. Kestosta ei ole itselläni tietoa. Mieheni ei ole vielä edes ottanut käyttöön niitä ja ovat siis kestäneet jo lähes vuoden. ;)

    VastaaPoista