perjantai 6. elokuuta 2021

Linka Neumann: Norjalaisia villapaitoja 2

NORJALAISIA VILLAPAITOJA 2
Linka Neumann
WSOY
(Arvostelukappale)

Yksi ihanimmista neulekirjoista on Linka Neumannin Norjalaisia villapaitoja, joka julkaistiin suomeksi viime vuonna. Odotukset olivat siis varsin korkealla, kun odottelin tätä kakkososaa. Kirjaa myytiin ensin Adlibriksella yksinoikeudella ja aika monelle tämä onkin varmasti jo tuttu teos. 

Jääkarhu

Ohjeita on kaikkiaan 20. Näistä osa on uusia ja osa on villatakkiversioita ensimmäisestä kirjasta. Myös lapsille (1-10v.) on ohjeita.

Arktinen kesä 

Arktinen kesä

Arktinen kesä -puserosta on olemassa kaksi versiota; olkasaumallinen ja raglanhihainen. Mielenkiintoista nähdä, miten puseron luonne muuttuu täysin, vaikka kuvio on sama. 

Kirjan kannessa oleva Hopi taitaa olla tämän kirjan suosituin neule. Suunnittelija kertoo, että hän halusi suunnitella kuvion, joka olisi kuin kaulakoru. Innoituksen hän sai unisieppareista. Tässä kaksi muuta  versioita Hopista:

Hopi

Neumannin ensimmäisessä kirjassa oli paidat nimeltä Alasuq ja Kinos. Tässä niistä takkiversiot:

Alasuq-takki

Kinos-takki

Itse asiassa Kinos-paita löytyy myös tästä uudesta kirjasta, mutta ohuempana versiona.

Kinos-paita

Tuollainen DK-paksuisesta langasta tehty punainen Kinos olisi aivan täydellinen jouluneule! Joulupaidasta olen haaveillut jo useamman vuoden, mutta vieläkään en ole sellaista neulonut.

Qanik

Qanik-hupputakki olisi ihana ulkoiluun. Tässä mallisssa on melko vähän kirjoneuletta, joten se sopii hyvin niillekin, jotka vasta harjoittelevat kirjoneuleen tekemistä.

Takotna

Takotna on Alaskassa ajettavan koiravaljakkokilpailun pysähdyspaikka. Värit tässä neuleessa ovat todella kauniit!

Suaq

Tassukuvioinen Erämää-paita löytyy ensimmäisestä kirjasta ja tähänkin kirjaan Neumann halusi suunnitella jonkin tassukuvioisen neuleen.

Lähipiirissäni ei tällä hetkellä ole pieniä lapsia, mutta kyllä tällaisia pieniäkin paitoja olisi varmasti hauska neuloa:
Kirjoneuleita tehdessä varastoihin kertyy helposti jämälankoja. Kirjasta on muutama asustekin, joihin näitä lankoja voi hyvin käyttää.


Rehellisesti voin todeta, että suuret odotukset eivät olleet turhia, sillä tämä kirja on ihana!

Tänään minua ilahdutti: Olen koko kesän haaveillut, että menen Turkuun ja kierrän kaikki lankakaupat läpi. Eilen oli se suuri päivä ja olihan se ihanaa. Hämmästyttävää kyllä, niin ostin vain kolme vyyhtiä lankaa. Laatu korvaa määrän!
5 kommenttia:

 1. Huippuja malleja. Pakko hankkia tämä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kirjaesityksestä. Luulen et tämä on pakko hankkia. Sukkakirjoja tulee ku sieniä sateella joten tää on hyvää vaihtelua. Vähintäänkin tassukuvion vuoksi :) Mutta myös DK-vahvuinen kaarroke kolahti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että tästä kirjaesittelystä oli iloa!

   Poista
  2. Hei! Löytyykö jostain kirjasta ohjetta, jossa olisi nuotiokuvio?

   Poista